Бойко Борисов: Президентът Радев трябва незабавно да смени Демерджиев /видео/

0
84
Снимка и видео: фейсбук

Преди две години това нямаше как да се случи, заяви по повод смъртта на полицаите при инциденти с мигранти лидерът на ГЕРБ

„Преди две години това нямаше как да се случи. Това не беше тема за българското общество. Изключително слабо ръководство на МВР. Президентът Радев трябва незабавно да смени Демерджиев“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг на партията днес, цитиран от „24 часа“.

Той заяви, че някой трябва да поеме политическа отговорност за смъртта на полицаите.

„От две години не сме на власт. Защо две години не е поддържана оградата на границата с Турция? При мен нямаше нито дупки, нито мигранти. Само пари от Брюксел и високи оценки. Мелони искаше да дойде, да види как се пази границата. Казах й, че вече няма какво да й покажа. Преди две години беше прекрасно състояние в сравнение със сега. Сега е разграден двор. Самият Демерджиев каза, че при Рашков е имало чадър за вкарване на мигранти. При Борисов и ГЕРБ имаше нула миграция. България беше държавата, която се справяше най-добре с мигрантската криза“, каза Бойко Борисов по темата с охраняването на границата и нелегалните мигранти.

„Парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и на ПП показаха съвсем различно ниво днес. Професионални разговори, идеи и политики. Хората искат точно това и всички искаме да стане“, коментира Борисов срещата на ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ днес.

„Българите ще видят едно огромно мнозинство по много теми. Има два подхода от тук нататък. Анализ от Горанов и Асен Василев, за да продължат двете партии разговорите на експертно ниво“, каза още той.

„Войната в Украйна няма как да свърши. Нито една от страните няма да се предаде. Считам, че Запорожие е огромен риск за нашия регион, затова трябва да имаме парламент. Решения трябва да се взимат“, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че днес няма победители и победени.

„Хората искат правителство, не ги интересува кой ще го направи. Ние не каним за коалиционни партньори, който и да е от тях. С тези стъпки ще им дадем шанс, за да не отидем отново на избори“, заяви Борисов.

„Във всички случаи ще предложим състав на правителство. Ако други партии се присъединят към тези политики, тогава ще говорим. Искам да водим разговори. Няма значение кога това ще се случи. Преди една седмица днешната среща нямаше как да се случи, а днес се проведе един нормален разговор между две партии. Хората искат разумни хора в парламента“, каза той.

„Всеки трябва да сложи народа и държавата на първо място. Да остави егото и партията настрани. В такъв случай и с Нинова може да водим разговор. Всички партии, освен „Възраждане“, са приемливи за управление. Само с общи усилия може да се излезе от кризата. Хората очакват да се взимат решения в тази тежка зима. После може пак да ходим на избори“, обясни Борисов.