Бойко Борисов разговаря по телефона с британския външен министър Дейвид Камерън

0
51
Борисов и Дейвид Камерън.

Сред водещите теми на разговора бяха пълноправното членство на България в Шенген и Еврозоната, както и усилията ни за осигуряване на дългосрочна подкрепа за Украйна, написа лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е председател на Комисията по външната политика в НС, разговаря с бившия премиер, а сега външен министър на Великобритания Дейвид Камерън. Това обяви Борисов в социалните мрежи. Ето какво написа той:

България и Великобритания винаги са били близки партньори, особено в сътрудничество в сферата на сигурността. Ето защо излизането на Великобритания от ЕС не може да бъде повод за намаляване на интензитета на двустранните отношения. Около този извод се обединихме днес в телефонен разговор с външния министър Дейвид Камерън.

Като бивши колеги и големи приятели, двамата с Камерън обсъдихме актуални теми от дневния ред на Европа и предизвикателствата пред Съюза. Запознах го и с приоритетите на евроатлантическото мнозинство в българския парламент. Сред водещите теми на разговора бяха пълноправното членство на България в Шенген и Еврозоната, както и усилията ни за осигуряване на дългосрочна подкрепа за Украйна.