Бойко Борисов в Сандански: Какво промениха ПП за 3 години – обраха ви-(Видео)

0
132
Борисов в Сандански.

80% от средните за ЕС доходи до края на мандата обещаха от партията

Безвремието от последните 3 години си го причиниха българите, гласувайки за “Промяната”, заяви пред избиратели в Сандански лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Какво промениха за 3 години? 4% усвояване на еврофондовете и ПВУ. Вдигнали пенсиите – как? Произведохме ли нещо? Взели сме заеми, задължили сме децата и внуците”, възмути се той.

Омразата, която се насади от вдигнатите юмруци през последните години, вече има своите реални измерения и то не само в България. Това, което става в Европа, е адски притеснително. Омразата на никоя нация не е донесла нищо положително. Разединението в България вече взима застрашителни размери. И колкото и да се поддаваме на емоции, нормалното е да се намери общ език – между политици, институции и хора. Силата на ГЕРБ винаги е била в единството и мотивацията да съзидаваме!

Благодарение на трите години управление на Промяната имаме само 3% усвояване от Плана за възстановяване и устойчивост от милиардите, които си стоят в Брюксел. Кирил Петков и неговото правителство имаха пълно мнозинство през тези три години. Защо не приеха ПВУ и ако трябваше да променят закони, защо не ги промениха? 4 партии бяха в коалиция. ГЕРБ били виновни за регулаторите-защо правителството на Петков не ги смени?

Единствените, които имаме право да говорим за Еврозона, сме ние – още преди 3 години щяхме да сме там. Хората започват да държат и ГЕРБ отговорни за безобразията, които са правени. Обраха ни – милиарди от всеки джоб на българите, които се возят на превозно средство – по 1 лев от нафтата, по 1 лев от бензина. Сега ни обират и през газа – пак е руски, но с 30% по-скъп!

Изключително важен геостратегически проект е АЕЦ „Козлодуй“ с двата нови реактора по американска технология, а строител е Хюндай. Спасихме Маришките централи. Във време на чудовищна война евтиният ток приляга на българското население и българския бизнес, имаме и ресурси. Това е постижимо и можем да го поемем като ангажимент.

Борисов продължи – “защо ПП повтарят опорката за смяна на регулаторите, а не са го направили тогава, когато са имали цялата власт?”

Обраха ви, ама така ви обраха – всички, с милиарди”, продължи с критиките към бившите си “некоалиционни” партньори той.

Тези хора се отъждествяват 3 години с образа, който сами си изградиха – на млади, нови, модерни. Те държаха цялата власт 3 години с 3 правителства. Не знам дали останаха млади, деца, но със сигурност не са нови. Време е да седнат на резервната скамейка”, отсече на свой ред Росен Желязков.

И оповести една от точките в програмата на ГЕРБ – до края на мандата, ако ГЕРБ управлява, доходите на българите да стигнат 80% от средните за ЕС.

С държавата не трябва да се експериментира, а в последните 3 години сме жертва на експерименти, а лаборантите, правещи ги, били неграмотни и арогантни, добави и Томислав Дончев.