Борисов: Алексей Петров осигури логистиката за срещата ни с Кирил и Асен, но не е присъствал на нея (Видео)

0
181
Бойко Борисов

Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си, обяви лидерът на ГЕРБ

„Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в „Пирогов“, при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той беше на посещение на болница в Бургас.

„Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики – да критикува. С първата тя не се справя, а с втората – не знам какво е имал предвид просто Радев като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах – надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката. След арестите, и всичко останало между нас и ПП, физическата среща беше невъзможна“, каза още Борисов.

„Алексей Петров осигури логистиката да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата“, подчерта Борисов.

„Дори и вчера казах, че Лена Бориславова и Атанасова, и останалите, съгласуваха черновата за КПКОНПИ, и ще вкараме този закон в НС. Ще ги приключим тази седмица, и отиваме към Конституцията“, допълни още той.

„Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката. 40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС, срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС“, добави Борисов.

„Сегашният зам.-министър на икономиката е сина на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговора, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков – той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, – спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи“, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че Алексей Петров или бащата на Кирил Петков, не са присъствали. На срещите са били Борисов, Кирил Петков и Асен Василев, където е било договорено създаването на правителство и общо път за управление.

„Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим, не обичам да говоря по телефона“, уточни Борисов.

„Депутатът от ДПС Делян Пеевски е участвал в срещите за съставяне на правителство на лидерско ниво, те държат на промяната в Конституцията заради съдебната реформа“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Не можеш да похарчиш половин милиард за зимно почистване. Лошо ли е това, че питам. Атака ли е, че питам“, допълни той.

„Нито стотинка не съм получил от Васил Божков. Бил съм викан в прокуратурата, дал съм показания. Клел съм се във внуците, в мене си. Почнат ли да идват избори, той почва да говори. Не сте ли забелязали“, коментира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че около 15 септември ще може да се говори за листите на партията за предстоящите местни избори.