Борисов: Асен Василев помпаше инфлацията чудовищно, за да не влезем в еврозоната. Ще бъда депутат

0
266
Бойко Борисов Снимка: кадър

Ако сменим Гешев с Рашков – такова нещо няма да подкрепя никога, обяви лидерът на ГЕРБ

Неудобно е в такава ситуация да се политиканства. Но това което се случва в момента е трагедия и оценка на това, което се е правило две години. Първата лъжа е, че са се справяли с границата. Преди две години се неглижираше, че България беше за пример за справяне с границата”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БТВ за случая с откритите мъртви мигранти.

Той припомни, че протестите от другата страна на Министерски съвет започнаха когато България е била приета в банковия съюз.

Под мое ръководство ние изпълнихме всички критерии, за да влезем в Европейския банков съюз и ни се отвори вратата на еврозоната. Ние вървяхме с Хърватия, но две години Асен Василев помпаше инфлацията и ние изостанахме. Няма да им търпя повече лъжите и партията е бойна. Асен Василев чудовищно помпаше инфлацията. Той работеше целенасочено, за да не влезем в еврозоната”, заяви Борисов.

За две години промениха ли закона за хазарта? Защо не е променен? И какви са приходите и как се облага? Ние научихме урока си”. С тези думи Борисов коментира списъка „Магнитски”, в който фигурира и Владислав Горанов.

Той коментира, че денят, в който са си отишли от ПП бензинът е паднал с един лев.

Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков не влизат в зала, когато се гледа правосъдната реформа, но ние излязохме виновни. Истински съжалявам, че не приехме тези закони. Видно е, че Европа и Америка искат този закон да го има и ние ще го подкрепим. Сега говоря за нов граждански договор. Нека Крум Зарков ни подготви документ- работен, който ние сега да гледаме и да одобряваме. Предлагам партиите, които искат да поработят по него и в първия ден на НС да го подкрепим”, допирни лидерът на ГЕРБ

Той бе категоричен, че не може главният прокурор да бъде недосегаем и да не бъде разследван.

Ако сменим Гешев с Рашков – такова нещо няма да подкрепя никога. Прокуратурата в момента брани Кирил и Асен. Наруши ли Кирил Петков Конституцията? Как такива милиарди отидоха към Лукойл, защо през Турция дойде газа- толкова работа имат, но в момента не си я вършат с тях”, каза още той и попита кой в момента разследва беззаконието на Рашков срещу него.

Борисов заяви, че е бил три пъти за пет дни в американското посолство. Той уточни, че е знаел за списъка „Магнитски” по-рано. Борисов потвърди, че ще бъде депутат в следващия парламент. Той коментира, че структурите на ГЕРБ са категорично против коалиция с БСП. Хората ни искат коалиция с ПП, ДБ и ДПС, силна,устойчива евроатлантическа коалиция, добави той.