Борисов: БНБ препоръча рязане и стягане на колана, това ни докараха ПП (Видео)

0
139
Борисов в НДК при откриване на кампанията в София.

Вие представяте ли си Томислав Дончев да не е дал две години ПВУ?! И аз не си го представям”, обясни той

Зала 6 на НДК се оказа тясна за всички привърженици и симпатизанти на ГЕРБ, които дойдоха за откриващото събитие в столицата. Водачи на листи, знакови лица за партията и съмпатизанти бяха в залата. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов води в 25-ти МИР, първи в 23-ти МИР е председателят на СДС Румен Христов, а в 24-ти – Тома Биков. Борисов бе посрещнат с ръкопляскания като цялата зала стана на крака.

Лидерът на партията започна с постигнатото от ГЕРБ именно в столицата.

Всичко е толкова видно и ясно. Минали са 15 години откакто аз бях кмет на София, нямаш един работещ шадраван, цвете дори нямаше. На Околовръстното горе се чакаше час и половина, а то беше вчера едва. Помня как взехме един багер и бутнах бензиностанцията, защото полицията я беше страх. Сега като минете, Северна, Западна, Южна и оставих само тази част до Банкя.

Преди две години багерите и техниката от „Младост” щяха да се прехвърлят към „Люлин”. Дали хората от Драгалевци, Герман и другите не виждат разлика. Всичко това сме го направили, защото София колабираше, зимата строяхме, представете си този град без дъгите. И все едно няма памет. Помните ли на телевизионната кула, на Черни връх, Лъвов мост, Семинарията. Никоя партия не е правила толкова за София колкото ГЕРБ”, заяви Борисов.

Сега ходят и мерят милиметри, закарайте ме да видя нещо построено от вас, но то няма – нула. Асен Василев продъни земята как ние с Радев сме се сближили. А Шишков, Демерджиев срещу кой играят. Защо няма постове на Лена, нали служебното правителство е само да организира изборите. Но няма как да не кажат за скъпия газ и ток. Сега правителството на Радев тегли от скъпия газ на Чирен, миксира го и пак с нашите пари. Помните ли как Асен Василев заплаши младежите на ГЕРБ заради скъпото гориво. Сега с милиарди дотираме тока и веригите. Всеки който излиза и казва, че хората обедняват. Не могат да го скрият. Ами щом обедняват по пътя на трънската логика при нас са били по-богати”, подчерта лидерът на партията.

Той припомни, че вчера от БНБ е оповестила, че растежът на БВП ще продължи да се забавя и припомни, че са предупредили преди две години, че това ще се случи.

Вие забелязвате ли че ПП и ДБ ги няма от една седмица, защото знаят цифрите и ни подготвят, че няма да има правителството, две в едно, три в едно, все едно е нескафе. Ако следваме препоръките на БНБ трябва да има рязане и стягане на колана, това ни докараха Киро и Асен. Каквито и проекти да сте приготвили, пари няма да има.

БНБ очаква търсенето на български стоки и услуги да се влоши, а това е най-неутралния орган, който ни дава възможност да избираме, дали ще се намери човек, който да се нагърби с консервативна политика за да изправи държавата и да поеме всички пасиви. ГЕРБ вкара държавата в чакалнята на еврозоната и ще дойде финансов министър, който да види защо за 8 месеца няма нито един проектозакон свързан с еврото. Не мога да си обясня на какво се дължи и това медийно затъмнение. Едно Nexo, как ДБ са се финансирали с тъмни пари, кой за последно чу за това. Вие представяте ли си Томислав Дончев да не е дал две години ПВУ?! И аз не си го представям”, обясни Борисов.

И обясни – това значи „рязане, стягане на колана до дупка“. „Това са направили Кирил и Асен с подкрепата на Христо Иванов и Атанасов. По банкерски казано – всичко може да е коригирано само с консервативен режим на публичните финанси. Не може да режем социални и публични разходи, а хората очакват и да ги вдигаме. Това значи, че метрото ще се дострои, а пътят от „Борис“ до „Люлин“ както не е бил 1300 г. готов, ще продължи да е така“, ядоса се Борисов. И заяви, че управлението му е оставило пари в АПИ техниката от „Младост“ да отиде в „Люлин“. Той се оплака, че хората сутрин се избиват по час и половина да дойдат в София. „Средна скорост километър и половина. Това е бъдещето на България. Тогава няма да има катастрофи“, каза Борисов.

„Или някой, които мрази България отвън, ги подкрепя, или има някакъв план. В момента, в който светът се преразпределя, ние имаме структуроопределящо място в света по доставки, износител на ток, енергия на храни… Или някой иска да ни събори, или не мога да си обясня. Такива щети са нанесени на държавата“, възмути се Борисов.

Според него войната е дала огромни предимства на България – изнасяме оръжие най-много, ток заради кризата и няма защо да оправдават инфлацията с нея.

„Очаквате да кажа стъпваме здраво и оправяме държавата. И това ще го кажем, но запомнете – от първия ден срещу вас ще има армия от хора, които няма да помагат да се изтегли държавата от блатото, а всячески ще я дърпат назад. Те не обичат България. Ако искаме да им причиним нещо лошо, трябва да им оставим София. Да видят какво ще стане след 2 години. Ще съсипят и тоя град“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

И призова своите да са горди с направеното за града. Паметникът на Съветската армия според него трябва да отиде в Музея на социалистическото изкуство. Не може шмайзерът да стои сега, като се води война в Украйна. Преди 1 година, като нямаше война, е едно, но когато тая армия убива хора в Украйна, нещата се променят“, заяви Борисов.

„Западът е изцяло с нас. Ние сме истинска центристко-дясна праволинейна, яка партия и това се дължи на тоя отбор“, заяви той, доволен, че има много младежи в листите.