Борисов към украинската посланичка: С поредица от гласувания ГЕРБ изпълни обещанието си за премахване на посредниците при доставките на оръжие за Украйна

0
90
Борисов и украинската посланичка Илашчук.

С днешното гласуване в парламента, България за пореден път доказва своята съпричастност към украинския народ

С днешното гласуване в парламента, България за пореден път доказва своята съпричастност към украинския народ. Това написа в своя профил във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и пусна снимка от среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук. Поводът е решението на парламента да предоставим 100 БТР-а от резерва на МВР на Украйна. Ето какво написа още Борисов:

В деня, в който Народното събрание реши да предостави безвъзмездно на Украйна 100 БТР-а, за мен беше чест да се срещна с Н. Пр. Олеся Илашчук. По време на разговора заявих, че с днешното гласуване в парламента, България за пореден път доказва своята съпричастност към украинския народ. Страната ни ще продължи да бъде част от демократичната международна общност, която подкрепя Украйна в борбата й срещу руската военна агресия.

Подчертах пред посланик Илашчук, че днешното решение на парламента за БТР-ите е продължение на последователната подкрепа на България и припомних предходните решения за предоставените на Украйна ракети и боеприпаси през месец септември. С тази поредица от гласувания ГЕРБ изпълни и обещанието си за премахване на посредниците в процеса на доставка на оръжие за Украйна.