Правителството обявило война на президента според Йотова

0
51
Илияна Йотова Снимка: архив

Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в МВР. Не МВР ще спечели следващите местни избори, заяви вицепрезидентката

„Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на вътрешните работи. Ако някой мисли, че така ще спечели местните избори, дълбоко ще греши и ще се кае само след един месец. Не МВР ще спечели следващите местни избори. Стриктно се спазват предписанията от партийното събрание на ПП. Очевидно това е техният подход“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти по повод оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане до Румен Радев за освобождаването на Тодоров. Държавният глава обаче отказа да го освободи. Малко по-късно той сам подаде оставка.

„Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се увеличават цените на електроенергията, означава, че имат доста къс кръгозор, т.е смятат, че след няколко месеца правителство няма да има, а след тях вече другите да берат грижа“, каза Йотова.

Тя коментира и исканите промени за ограничаване на президентските правомощия относно служебните кабинети, внесени от депутатъта Явор Божанков: „Не от вчера и не от Явор Божанков тръгна идеята да се прави Конституция анти-Радев“.

„Войната, обявена на президентската институция от страна на правителството, сигурно за някой има значение, но за българския народ няма“, посочи още вицепрезидентът.