Борисов: Каним всички партии, които са в парламента, на разговор. Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство (Видео)

0
154
Борисов на брифинга на ГЕРБ.

Нямам разделителни линии с никой, ще говорим дори и с „Възраждане“

„Единственото, което трябва да излъчи това Народно събрание, е редовно правителство. Аз съм губил избори и знам колко е тежко и затова първите няколко дни избягвам да говоря“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„По време на кампания се чертаят разделителни линии, иначе всички ще са еднакви. След изборите в демократичния свят ако на една партия не стигат гласове, се правят коалиции. Наши естествени партньори са в зоната на подкрепящите Украйна, влизането в Шенген, подкрепят процеса, който оставихме с малко недовършен – чакалнята на еврозоната. Сега може спокойно да го направим.

Ще поканим всички партии, които народът е изпратил в НС. най- стабилно ще е коалиция между големите партии. Това съм го казал преди изборите. Но втората партия ако не подкрепи първата, народът ще я накаже. И г- н Петков го каза“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Нормално е, които са счупили държавата, да участват в решаването на проблемите, а не да казват, че са им важни местните избори. Който си прави тънки сметки, че ще хейти докато вадим държавата от калта, в която затънахме… Те обичат общините на гибел. Нека си поставят условията, да ги обсъдим. Това се очаква от отговорни партии. Ние ще направим правителство, но отговорността за нестабилността ще е тяхна. Ако има друга работеща коалиция, те ще загубят и по места“, настоя той. Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще бъде депутат в Народното събрание и ще води преговорите с останалите партии.