Борисов: Искат да насадят хаос и страх у хората, но няма да се получи

1
127
Снимка: фейсбук

Не знам да има по света такъв аналог – за едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната, коментира лидерът на ГЕРБ

„Не знам има ли в света такъв аналог. За едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре. Подготвени сме. Хаосът, страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да станат“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с представители на Софийския оперативен щаб на партият.

Някои социолози казват, че ГЕРБ били сами. Ние винаги сме управлявали в коалиция. Предишният мандат с Реформаторския блок, следващия мандат с „Обединени патриоти“. Аз съм много щастлив, че колегите от ВОЛЯ, ВМРО, НФСБ се организираха и ще отидат заедно на избори. Освен това ние сме ГЕРБ-СДС. Пълна мобилизация“, категоричен бе Борисов и обяви, че Даниел Митов ще бъде водач на листата в 24-ти МИР в София.

Заместник-председател на партията Томислав Дончев посочи, че е от изключително значение да се покаже, че в ГЕРБ има нови и свежи лица, което е ясен знак, че партията се развива и обновява.

Ние не сме правили назначения. Тези хора са професионалисти и те сега се чудят как да ги изчегъртат, заяви Борисов за чистките, предприети от служебното правителство.

Лидерът на ГЕРБ съобщи още, че ръководител на Националния предизборен щаб ще е зам.-председателят Томислав Дончев, а Софийския щаб ще бъде ръководен от Даниел Митов.

Общинският съветник в София от ГЕРБ Димитър Вучев информира Борисов, че спестяванията на домакинствата са над 90 млрд. лв. и това говори, че хората имат големи спестявания, но не смеят да инвестират и да развиват бизнес, което означава, че трябва да бъдат стимулирани и да им се предостави благоприятна среда за това.

Борисов се обърна към Дончев и Митов и заяви, че младежите на ГЕРБ са бъдещите кандидати на партията за общински съветници, за районни кметове, а от тях ще се избере и след време кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

„Още чакам да видя автобусите с двойни дъна от Костинброд. Не съм ги видял, едва ли някой ще ги види. Още чакам кечърите, които още тогава се каза, че не може да записват. Сега пак ни обвиниха в същото“, отбеляза Бойко Борисов по адрес на аферата с подслушванията.

,,След като освобождават шефа на ДАНС, сега да видим как, защо и къде“, продължи той.

Борисов попита с какво смяната на шефа на митниците и на шефа на ДНСК ще има значение за честността на изборите. Той изтъкна, че в митниците за шеф са върнали човек на Орешарски и попита какво налага тази смяна.