Борисов на паметника на ген. Колев в Добрич: Нашите отношения към Русия – признателност за саможертвите и същевременно ненамеса в българските работи (Видео)

0
110
Борисов на паметника на ген. Колев

България си я защитаваме от „Лукойл“, и от „Газпром“. Това българите трябва да знаят, защото в историята това не се учеше, добави лидерът на ГЕРБ

Това е паметникът на ген. Иван Колев. Много важно е да се види какво пише на паметника му. Трябва да го видят много от хората в София“, посочи лидерът на ГЕРБ и прочете посланието на монумента:

Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят те в Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България“.

Борисов заяви, че това е признание за жертвите и подвига, но България „си е наша“.

България си я защитаваме от „Лукойл“, и от „Газпром“. Това българите трябва да знаят, защото в историята това не се учеше. А този човек, предвождайки конницата, е победил цяла армада“, посочи Бойко Борисов.

Той напомни, че преди години Валери Симеонов му е разказал историята, която той не е знаел и не я е учил, но след като се е запознал, са направили паметника.

Написаното на паметника казва всичко за нашите отношения към Русия – признателност за саможертвите и същевременно ненамеса в българските работи“, заяви лидерът на ГЕРБ.