Борисов на закриване на кампанията на ГЕРБ в Пловдив: Рецептата за успешна коалиция е всички лидери да са министри. Криенето зад експерти е път към провала (Видео)

0
267
Борисов в Костинброд.

Лидерът на ГЕРБ призова членовете си да не предизвикват реваншизъм

С парите ще е трудно през първата година, ако управляваме, много заеми се взеха, много пари се изхарчиха. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив.

ГЕРБ избраха да закрият предизборната си кампания от Пловдив. След закриване в Пловдив винаги сме се поздравявали с победа, заяви местният координатор на партията и екскмет на града Иван Тотев. В града са всички водачи на партийните листи, както и кандидатите за депутати и много симпатизанти.

„Трябва да положим максимални усилия да се представим добре. В неделя трябва да сме внимателни, тъй като имаме изнервен противник, а от инфантилното му поведение може да се очаква всичко“, заяви още Тотев. И призова членовете на секционни комисии да бъдат внимателни заради некоректните политически конкуренти.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров благодари, че градът му приема „цялото войнство на ГЕРБ“ за край на предизборната кампания. И се оплака от лошата комуникация с последното редовно правителство. „Г-н Борисов първо даваше на другите кметове, ние трябваше да чакаме. Тия хора не се научиха, те са реваншисти и спряха всичко, което бе започнато от ГЕРБ. Каквото можеха блокираха“, оплака се той.

„Не аз съм желязната лейди, а тези хора зад мен, които в продължение на 7 месеца издържаха. Издържахме всички заедно, ние и вие, всички които подкрепяха ГЕРБ 12 г. – издържахме арестите, изчегъртването и хулите. Днес сме по-силни от всякога и ще им покажем какво означава силата на обединението на народа и ГЕРБ“, обърна се към присъстващите Десислава Атанасова. Според нея ретроспекцията за последните 7 месеца и случилото се в държавата е, че всички сме чували ежедневно лъжи.

„Хората казват: „Никога повече такава Промяна, искаме стабилност, растеж и сигурна държава“. Единствено с ГЕРБ-СДС това може да бъде гарантирано, защото имаме екип, експертиза и отговорност към нашата мила родина“, заяви Атанасова.

Зам.-председателя на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че българският гражданин е бил лишен от правото на избор и не е имал между какво да избира. „От едната страна има опит за разговор, от другата – крясъци и истерия. От едната – подробно разработена програма, от другата – страница и половина опорни точки. Това е като да сложиш качествена стока в магазин с ментета“, заяви той. И благодари, че кандидатите на ГЕРБ не са се изкушили да правят като другите.

„Чета в т.нар. програма на политическа партия, че ключов приоритет е изграждането на нов затвор в Банкя – велико. Благодаря, че не хванахте този стил. Ако го бяхме хванали какво трябваше да предложим – изграждането на Център за изучаване на български език за средно напреднали, на логопедичен кабинет на ул. „Шишман“ в София или Център за борба със зависимости? Това ли ни е нивото?“, попита Дончев. И подчерта, че кандидатите на ГЕРБ са водили истинска кампания с тези и аргументи.

Делян Добрев очаква „Промяната“ да останат четвърта политическа сила и нищо да не зависи от тях в нашия политически живот. Готови сме да им купим еднопосочни билети и да отиват там, откъдето дойдоха“, закани се бившият енергиен министър. Той припомни, че в Хасково водач на ПП Асен Василев, който се крие повече от месец от дебат с него. „Дебне като ме няма и обикаля където ме няма, да не се засечем случайно, остава да го привикам на очна ставка, за да се видим“, пошегува се той.

Председателят на СДС Румен Христов посочи, че ако „локомотивът“ Бойко Борисов не е бил начело, нямаше да има този резултат. „Той събира не само пълни зали, но и трудни коалиционни партньори, европейски лидери. Аз съм сигурен, че днешният лидер на опозицията и бъдещ лидер на мнозинството ще остане и ще ни води в бъдеще“, заяви той. Според него няма нищо лошо, че ГЕРБ е лидерска партия, тъй като повечето в ЕС са такива. Те не искат по-приемлива ГЕРБ, искат по-слаба, смята той за призивите Борисов да се оттегли. Христов настоя, че десницата винаги е решавала кризите в България, затова от сегашните и само ГЕРБ-СДС може да се справи.

В речта си Борисов обяви приоритетите на партията за управление-членство в Еврозоната и решаване на проблемите с публичните финанси, заради огромните разходи, заеми и дългове взети от Асен Василев.

Той призова съпартийците си да не залитат в ревашнизъм към опонентите си.

Като друг проблем той посочи мигрантската криза.

След 2 много ми се иска всички да помъдреят. Два пъти съм правил коалиции и то с нелесни партньори. И реформаторския блок и Патриотичния фронт. Рецептата за успешна коалиция и всички лидери да са министри. А не привикването на някакви експерти е пътят към провала на управлението. Вижте Слави Трифонов, обяви Борисов.