Борисов поиска незабавно премахване на паметника на съветската армия

0
130
Борисов на пресконференцията.

Обогатиха посредниците на оръжие за Украйна

Става година от войната в Украйна. Оттогава знамето на Украйна виси в централата ни. Осъждането помага морално на Украйна, но ние искаме да помагаме и на България. Няма да забравя как украинския министър се разхождаше безпризорно заради Кирил Петков из кулуарите на парламента. Не беше приет нашия закон за даване оръжие на Украйна. Те предприеха друга тактика, обогатиха посредниците. Същото направиха с посредниците на нафтата и бензина. Това каза на брифинг в централата на партията лидерът Бойко Борисов.

Трябваше да застанем, както Полша. Заради корупция или глупост с милиарди се обогатяваха едни хора, възмути се той.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че ГЕРБ се присъединяват към призива на ДБ за незабавно премахване на паметника на съветската армия. „Трябва ясно да се определим. Преди една година нещата бяха други. Днес ,при тази варварска война, това не може да остане“, обърна се той към общинският съветник в СОС от ГЕРБ Димитър Вучев.

Стотици хиляди са загинали, това е варварска агресия, не е освободителна война.Не може в тази агресия, в това кръвопролитие ние да заемаме друга позиция, подчерта Борисов.

Катя Захариева е в момента в Киев, заедно с политици от 13 европейски държави по повод тази една година война. Това е т.н. иницатива „Обединена Украйна“. Искам да обърна внимание на търговията, която се вършеше през тази една година – грозна. Другите държави изпратиха официално, а в България, за да си спасят постовете и креслата ДБ клекнаха на БСП. Няма от тях доблестен, който да излезе и да каже: „Да, взехме това решение“! Постчетата им са по-важни, отколкото България да стои рамо до рамо с европейските ни партньори, добави бившият премиер.

Според Томислав Дончев няма нюанси, когато става дума за война, затова всеки трябва да се определи. Още преди година с експерти казахме, че най-големият бич е инфлацията и тя ще е пречката за приемането на България в Еврозоната. Думите ни пряко бяха потвърдени от Валдис Домбровскис, той каза, че високата инфлация е пречка за приемането ни в Еврозоната. Инфлацията лесно се отпуска, но трудно се връща назад, заяви бившият вицепремиер.