Борисов: Повече не трябва да ни наричате сглобка. Няма да носим отговорност за безобразията, които ППДБ правят!

0
127
Борисов в Добрич

Ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат, обяви лидерът на ГЕРБ

„От сутринта от рано всички кметове се изказаха, казаха си своите болки, надежди, оплакаха се от репресиите, от поголовната смяна на шефовете на служби… Вие виждате настроението в залата. И изводът е че като начало повече не трябва да ни наричате „сглобка“. Защото не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума нищо рационално, нищо добро за хората“, заяви Борисов.

Той изтъкна, че престъпленията, грешките, лъжите на опонентите на ГЕРБ не може да се приемат като нещо нормално.

„Страховит двоен аршин в медийната среда. За каква свобода на словото става дума?! Когато Ицо Хазарта каже едно, за вас е ОК. Но ако наш опонент, каквато е Ваня Григорова каже нещо, това вече е трагедия. Това е на вашата съвест. Защото и вие живеете в тоя хаос, и вие го понасяте, както и ние. Той ви е хак, както викаше моята баба“, заяви емоционално Борисов.

„Защо беше създаден ГЕРБ? И защо хората пак ни избраха?.. Ние сме консервативна център-дясно партия. Партия, която на глас е изричала, забележете преди избори – няма да вдигаме пенсиите, защото бюджетният дефицит трябва да е с нула процента излишък. Това е идеология на хора, които искат публично управление на финансите. И затова слагахме такива хора като Симеон Дянков, Влади Горанов, които откровено казваха на старите хора – не може, няма пари за толкова много. Сега какво се случва? Представя ни се един бюджет, който абсолютно нереалистично е надут. 3% дефицит са точно тия магистрали, за които колегите говореха преди малко. Все едно тези 3% са взети и са махнати. Но вие си мълчите. Забравихте ли, когато ние държахме дефицита на нула и вие ни питахте за постните пици?“, допълни Борисов.

„С ужас установявам, че България се превръща в един соларен парк. Навсякъде стъкло! И тука ще помоля парламентарната група. Това, което е възможно за агроземеделието и соларните паркове, сме за. Но ние не можем да участваме в това. Вече нямаме красивите поля, равнини, полета. Имаме стъкло! То и то си има някакви допустими размери и граници“, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„От сутринта съм изслушал всички кметове и съм информиран за сглобките по места. И вече съм абсолютно спокоен, че бюджет в парламента може да се приема и без ГЕРБ. Така са се сглобили. И такива като Борис Бонев мога да им кажа – там, където ходите да се молите в тая църква, там си направете и бюджета. Ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани – за Плевен, Русе, Търново, Търговище, Монтана… – това и това. Знам какво парламентарната група ми казва с тази заплаха, но аз ще се присъединя към нея. Няма ли го написано, гарантирано, няма да се поддадем повече!“, подчерта Борисов.

„Ние на практика няма да носим повече отговорност за безобразията, които правите!“, заяви категорично той.

Борисов изтъкна, че бюджетът и корупцията са основните фактори, по които се дистанцират от управлението на ППДБ.

„В момента министър от това правителство ходи с охрана. Пази се от своите. Заради натиск за обществени поръчки за стотици милиони, казват – за милиард и 200-300 милиона. Ходи с охрана! А те ни дават оценка на нас. Управлявайте, но не искаме да носим тези негативи с вас! С една дума – ще продължим да се борим с корупцията, която насаждат. Въпреки че на медиите е забранено да произнесат тази дума. Повтарям – министър се движи с охрана, заплашван от депутати, с бели якички! Вярно ли е, не е ли?! Нито виждам оставки, нито виждам решения. Всичко гузно мълчи! Да отшуми, да мине. кой видял, видял, кой чул, чул. Това е положението“, заяви Бойко Борисов.

„Така че мисля, ясно послание отправихме. Всички проекти са при нас. И трите дами, които преговарят с колегите от ППДБ, да бъдат така любезни да ги предоставят, да съобщят нашите решения. И в зависимост от тяхната реакция, ние сме готови на всякакъв вариант. Може да продължим, може и да не продължим. Но не можем да излъжем хората. В тези избори показаха, че хората 2:1 са гласували за нас. Нямаме право да предаваме хората, които са гласували за нас“, заяви в заключение Бойко Борисов.