Борисов се отказа от имунитета си, за да не бъде жертва на шантаж

0
216
Бойко Борисов Снимка: 24 часа

Множество сигнали на служебното правителство срещу Нинова стоят на трупчета, обяви лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет. Това съобщи самият той в специално изявление в кулоарите на парламента. Решението си е взел след разговор с парламентарната група на ГЕРБ.

В България ако някой не ми спомене името, той се оказва незначим. Тук виждам, че и нашите некоалиционни партньори, и нашата неопозиция, защото напомням как Корнелия Нинова от трибуната на НС ме призова да ги събера и да направя правителство. Множество сигнали на служебното правителство срещу Нинова стоят на трупчета. Явно затова тя се опитва да се възползва и върши някаква друга чужда задача, обясни Борисов.

Все пак аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидното направено от тогавашния главен прокурор срещу мен. Но аз вярвам и на българския съд, и на българската прокуратурата. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите решенията, заяви Борисов.

Имунитета на лидера на ГЕРБ бе поискан на 2 юни от вече бившия главен прокурор Иван Гешев. Той внесе в Народното събрание искане за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ във връзка с досъдебно производство по „Барселонагейт“.