Борисов след среща с австрийския канцлер Нехамер: Миграцията не е национален, а общ европейски проблем

0
142
Борисов с Карл Нехамер. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници, добави той

Миграцията не е национален, а общ европейски проблем, това написа в социалните мрежи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и публикува снимка от срещата си с австрийския канцлер Карл Нехамер, който е на официална визита в България. Ето какво пише още Борисов:

Миграцията не е национален, а общ европейски проблем. Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници. Това заявих по време на среща с моя голям приятел канцлера на Австрия Карл Нехамер. По време на разговора заявих, че ГЕРБ е партията, която лидира всички процеси в парламента, които препотвърдиха евроатлантическата ориентация на България. Като пример посочих приетите закони за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, за отказа за внос на руски газ, за Лукойл, за предоставяне на военна помощ на Украйна, за построяването на два нови ядрени реактора IP-1000, както и процесите по евроинтеграцията на Република Северна Македония и страните от Западните Балкани.

По време на срещата изразих надежда, че общия европейски ангажимент за подкрепа на Украйна и украинския народ ще

продължи. Руската агресия няма място в съвременния демократичен свят.

С Карл бяхме категорични, че партиите от Европейската народна партия трябва винаги да се подкрепяме. Уверени сме, че само заедно можем да решаваме проблемите на Европа и предизвикателствата пред демократичния свят.