Борисов в Ловеч за „Промяната“: Те просто не разбират, не могат, общините не ги интересуват

0
114
Борисов в Ловеч

Ако се справите добре, ще може да върнем това, което сме загубили в държавата, обърна се лидерът на ГЕРБ към кметовете

Ако се справите добре, ще може да върнем това, което сме загубили в държавата, обърна се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към кандидатите за кметове.

Пари в държавата няма, заяви той от Ловеч.

Аз съм добър стопанин, ще кажа за всеки един град какво съм правил. Ако ме изпитате, ще кажа. Сега може да сравните какво имате, обърна се към жителите на община Ловеч.

Какво стана със санирането?, пита Борисов и добави, че идва държавата и прави блока по-красив, строят най-добрите фирми. И това съсипахте, каза Борисов. Над 3 хил. блока сме санирали, какво стана?! Къде ви е Хемус?, пита още лидерът на ГЕРБ. Сега щеше да е готова Хемус, каза той.

Сега ще ви бръкнат от джобовете, ще платите с милиарди повече и ще се сетите къде е Бойко, обърна се към присъстващите. Според него е убил два часа от път, за да дойде в Ловеч. Щели да се върнат младите хора, къде ще се върнат, на банкет в Априлци, каза още Борисов.

Природата е стъкло, фотоволтаици, няма протести, каза той. Мъчно ми е, защото съм влагал във всяко едно нещо сърце и душа, заяви Борисов. Сега нормалното ни поведение е бившото раздвоение на личността, цяла сутрин с Кирил Петков и Христо Иванов, правим промени в Конституцията, заедно гласуваме. Те просто не разбират, не могат, общините не ги интересуват, обясни лидерът на ГЕРБ

Никога не съм ви лъгал, каквото съм обещал, съм го направил, категоричен бе Борисов. По думите му ГЕРБ дава еднакво.

Забранявам една лоша дума да кажете по Корнелия, освен за името й, което ми напомня друго, но за времето си тя свърши много работа, каза още Борисов.

Казал съм на младежите в ГЕРБ да налагат по един човек в резерв, обясни лидерът на партията. По-добър от мен за премиер няма, искам ми се, но няма, каза още той. Според него, ако спечелят на изборите, народът ще препотвърди какво правят за хората.

Другите държави си похарчиха парите от Плана за възстановяване, а тези много умните – нищо, заяви Борисов. Според него в Ловешка област е направено много и се надява господ да се смили и да помогне. Говорете с приятели, съседи, спорете в кръчмите, на работа, вкъщи, обърна се към присъстващите. В София нещо правим, трудно, но правим – Конституция, реформи, сега е ред да свършим нещо за хората. Този лош тригодишен сън да мине, хората да видят, че се прави нещо за тях, каза Борисов.

Красивата природа в България се превръща в стъкло, обясни Борисов. Зависи само от вас и е за вас, каза още той. Намесил съм се само в избора за кмет на Ловеч, защото искам да освежим, страхотна листа за общински съветници, заяви той.

Днес спряха водата в Ловеч, очакваме и тока да ни спрат, обясни Николай Нанков от ГЕРБ. В Ловеч се случиха не малко добри неща, обясни той. „Когато някой милее за града, си поставя високи задачи и изисквания“, каза Мадлена Бояджиева, кмет на Тетевен. По думите й през последните три години е имало много предизвикателства и проблеми, но с помощта на ГЕРБ са намерили много решения. Постигнахме много, две от трите училища са изградени, поддържаме спортната структура, много улици асфалтирахме, даде пример Бояджиева. С мен е силен екип, може със спокойствие и увереност да застанем пред гражданите на Тетевен, заяви тя.

За Иван Грънчаров, кмет на Луковит, представата за третия мандат е била, че ще е лек. Само година обаче е била тази представа, колкото са стигнали парите, осигурени от управлението на ГЕРБ. „След това нищо“, каза той. „Училища, детски градини, площадки – абсолютно всичко е направено с помощта на ГЕРБ“, обясни Грънчаров. Той призова хората да гласуват за ГЕРБ, за да се върне времето, което е било.

Кметът на Угърчин Станимир Петков заяви, че с подкрепата на ГЕРБ са направили чудеса. Той даде пример, че са направени детски площадки, футболни игрища, рехабилитирани са детските градини, 70% от улиците са асфалтирани, 100% е сменено уличното осветление, изградени са паркове, тенис кортове и др. От три-четири години държавата е абдикирала към нас общините, заяви той.

„Облагородихме централната градска част в Априлци, имахме огромен проблем с водоснабдяването“, каза кметът Тихомир Кукенски. По думите му е построен нов парк, реновирано е училището, улиците. „Държавата е загърбила малките населени места“, кометира Кукенски. „Ако искате да развиваме държавата, а не пет града, държавата да финансира и малките населени места“, заяви той. Според него има светлина в тунела, но трябва помощ от държавата.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Троян Емилиан Евтимов сподели, че иска да отгледа трите си деца в града. Той обясни, че не е бил кмет досега, но е убеден, че ще постигне добри резултати.

Валентина Недялкова кандидат за кмет на Ловеч обясни, че тя е новото лице сред успелите представители на ГЕРБ. „Напоследък получавам въпроси защо чак сега, защото Ловеч е моят град, тук са моите приятели, тук съм учила“, разказа тя. По думите й, ако всеки направи нещо за родното си място, то ще изглежда по-добре. „Преобразяването на града ни е благодарение на г-н Бойко Борисов, г-н Нанков“, каза Недялкова. Има много несвършена работа, необходима е решителност, по-бързо темпо. Имаме нужда от заетост, искаме сигурни работни работни места, така ще върнем младите хора в града“, заяви кандидатът. Ние трябва да се борим за по-качествено образование за нашите деца, обясни Недялкова. За нея проблем е спортната зала, защото има много таланти, които обаче няма къде да спортуват. Мечтата й е един ден да каже „Ние успяхме“.