Борисов в Перник: Кризата у нас ще е чудовищна! Ако не направим правителство, рискът за натиск да приемаме мигранти обратно е огромен (Видео)

0
35
Борисов в Перник

Ние ви вкарахме в европейска банков съюз и чакалнята на еврозоната, сега щяхме да сме там. Другите попречиха това да се случи, заяви той

Уважаеми сънародници, съграждани. На 3-4 месеца идваме да кажем „благоадря“ айде пак, но това упражнение струва над 100 милиона лева. Цялата инвестиционна програма на Пернишка област сигурно е е една трета. С тези упражнения – над 1 милиард за избори. Няма такава държава! Прави са са някои.

Това каза лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в Перник. Говорим, че сме бедни, но на 3-4 месеца правим избори, подчерта той.

„Ще гарантирам, че ще направя тези неща. В сферата на сигурността, за моя радост, днес Урсула застъпи това, което не и през годините правихме – изнесени центрове за мигранти извън ЕС.

ГЕРБ/СДС

Неслучайно дойде в Пловдив, заедно с шефа на партията победител Манфред Вебер, на събитие на ГЕРБ. Ние сме пример как се спазва закона, как не се допускат нелегални мигранти“, каза още Борисов.

Европа затваря границите, но все повече надежда имаме, че тази политика на безконтролно влизане. По няколко хиляди афганистанци сме връщали на година и никой не е казал нищо, защото спазвахме закона.

Ако България сега не направи правителство, рискът държавите, в които победиха крайните десни партии, да започнат да настояват да се връщат мигрантите там, откъдето са дошли, е огромен.

Кризата у нас ще е чудовищна. Когато си говорите с приятели и съседи , това им казвайте. Само един се е справил. Само по негово време даваха пари от Европа и идваха да се учат от нас. Сега те правят това, което ние правихме преди 4 години.

Ние ви вкарахме в европейска банков съюз и чакалнята на еврозоната, сега щяхме да сме там. Другите попречиха това да се случи. Точка“, отсече той.

„2009 г. решихме най-тежката финансова и икономическа криза в света. Справихме се най-добре от всички. Покрихме 6-7 милиарда дефицит за една година. След това дойдоха мигрантска криза, ковид криза и ние се справихме най-добре. Единствената държава в света, която не затвори църквите и манастирите“, припомни Борисов.

„Властта се дава от бога и от народа. Затова съм оптимист“, продължи той.

„Как можем да излезем от икономическата криза? При нестабилна политическа ситуация, не идват инвеститори“.

„Равно отдалечен премиер – ако това е оферта към нас, тя трябваше да е по-честна. Кой ще е той. Кой е по-подготвен от нас? Наско Атанасов дори ми каза име, но няма да го споменавам, защото беше в приятелска обстановка.

Тези хора трябва да седят тука. Когато партиите обещават. А след час да отида на събранието на Денков и Киро и да запиша какво искат хората и да знаем може ли да се заемем с тази работа или не. Ние сега само се отричаме, вместо да подготвим условия за подобно действие. Не го виждам как ще стане“, каза Борисов относно равно отдалечения премиер.

„Но и да има такъв, той трябва да даде 20 министри. Ако има такива хора, те ще са си направили партия, те ще спечелят изборите. Сиреч, предлага ни се нещо като сглобката. Ако е към нас, логично и честно е да посочим хората. Представете си, че ви сюрпризирам, като се съгласявам с новата сглобка, която се нарича „равно отдалечено нещо“.

Ми вие може да не искате да гласувате за такъв премиер. Ще се окаже, че сме ви излъгали. Затова ние сега натискаме и разясняваме да отидете при приятели, да ги убедите да гласуват за нас“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Като се замисля по време на ковид кризата, ГЕРБ даде 50 лева на пенсионерите и те ги усетиха. После пенсиите се дигнаха, но с тези пари по-малко неща може да се купят. Василев казва: Всичко е добре, а то инфлацията изяжда това, което имаш.

Подиграват ми се моите хора, като им казвам да не са агресивни. По 100 милиона, седем области да сме финансирали. Това е една магистрала „Хемус“. Пловдив и София околовръстните. Не ви ли е яд? И мене ме е яд“, каза още той.

По думите му в Брюксел никой няма да позволи на ГЕРБ да работят с „Възраждане“. Нашата европейска партия ЕНП не позволява коалиция с крайнодесните“, категоричен е той.