Борисов в Пловдив: Севера и Юга на България трябва да се изравнят (ВИДЕО)

0
86
Борисов в Пловдив

Само заедно можем да преборим кризите, категоричен е лидерът на ГЕРБ

Като нация трябва да направим необходимото Севера и Юга да се изравнят. В това бе категоричен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе на площад „Съединение“ в Пловдив, където положи цветя на паметника.

„На днешния ден, след като преди 2 г. ни разединиха така, трябва да мислим как ще обединяваме народа. Гледах наводненията и в САЩ, и в Париж, и в Лондон. Стихия! Ако има виновни, има органи, които да се занимават с тях“, каза Борисов в отговор на журналистически въпрос дали вижда човешка грешка в потопа в Карловско. Той разказа, че младежите от ГЕРБ са там, за да помагат на хората, но им е забранил „да се пускат във фейсбук“, а вместо това им заръчал да работят.

„Съпричастност, работа, лопатите! Добре че на „Автомагистрали“ накупихме тежката техника. Всичко е купено по наше време. Вие виждате колко е важно да има такава техника и бързи реакции. Държавната фирма може да отиде и да стои няколко месеца, те и без това като идват насам по „Тракия“ нищо не е пипнато, тя е опасна“, възмути се Борисов.

„Като нация трябва да направим необходимото Севера и Юга да се изравнят, а не вие да се върнете назад. Затова ние инвестирахме толкова много не само в „Марица“ и „Струма“ на юг, а и в „Хемус“, Търново-Русе, тунелът под Шипка, Ботевград, Мездра, Враца, Монтана, Видин. В момента вие сте 3 пъти по-мощни от Северна България. Разединението стои в стандарта на живот, инвестициите и всичко останало. Това е фактът днес. Затова толкова атакувахме да построим пътищата там, за да отидат и инвеститори“, подчерта той.

„Избори, та избори. Мислете как и кой, коя ще е важната партия или партии. Виждате изследванията какви са. Аз не чета кой е първи и втори, това е без значение. Чета какво отразяват агенциите в настроенията на хората – 70% от българите казват, че през последната година живеят по-лошо. Е, кое да продължим? Влошаването? Хайде малко да се вземат в ръце и да помислят какво са построили, какво са направили.

Две година са. Те бяха министри. Бойко Рашков година и половина е министър, Денков колко години та да ми говорят за 6-7 г. Ето, Демерджиев това, което чух, че говори, ако цитираме Петков от границата – той казва там някакви храни вкарвали, но най-вероятно тихичко говорели, че парите били за Борисов… Демерджиев каза, че граничарите са пускали хиляди мигранти да влизат, трафиканти са станали. По пътя на логиката на Петков, не казвам, че е станало, но всичко е отивало при Рашков и при него, и са напълнили страната с мигранти. Ето ви разговор за разединение. Но напротив – трябва да кажем какво ще направим за хората“, настоя Борисов.

Ние казахме – ще върнем цените на бензина, нафтата, метана, защото знаем и 12 г. сме го правили. Ще върнем цената на тока в границите, в които 12 г. сме го държали. А за газа знаете, че аз се оправям винаги със съседите, с близките, продължи лидерът на ГЕРБ.

Когато председателствахме Съвета на ЕС в Брюксел отидохме с Радев. Демонстрирахме единството на нацията и се радваха всички. След това дойдоха всички лидери на ЕС, без изключение. Единственият съвет, на който бяха всички. Тогава мотото на България стана мото на целия ЕС – Съединението прави силата. И тогава минахме, обединени, през най-големите трудности в ЕС. И сега можем да го направим стига малко егото да поприключи, подчерта той.

„Ето, вижте го Борисов и хората зад него. Вижте го Петков и хората зад него, вижте я Нинова, вижте и ДПС, това са български граждани. Превърнахме се във футболните агитки. Да, ама едно време за тях беше – Б сектор за „Левски“, Г сектор за ЦСКА, но многото хора са в А и Б сектор. Ние сега го нямаме това партиите. Затова обединението, съединението заедно – само с тях можем да преборим кризите. Ето, Вежди Рашидов е бил с мен, отидохме в Гърция, Турция, Румъния, отидохме в Берлин“, допълни той. Борисов пожела и весел празник на насъбралите се около него граждани.