Борисов в Сандански: Последният ден Сандов  зачеркна целия проект за „Струма“, защото така на Киро баща му казал (Видео)

0
131
Борисов в Сандански

Трябва ни разлика на изборите, важно е ГЕРБ да се представят добре, обяви той

С поръчението за изборна победа и с голяма разлика преди „Продължаваме промяната“ и останалите партии излезе пред съпартийци и симпатизанти в Сандански лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Трябва да има разлика, иначе ще продължат да си мислят, че са нещо извънземно дошло отнякъде. Важно е ГЕРБ да се представят добре. Дали някой няма да стане депутат сега, а другия път, ГЕРБ иска да поднови поне 30% от ръководните органи и всеки професионалист ще намери път там. Сега работете за листата, тя е важна“, заръча на своите бившият премиер.

В Сандански Борисов обеща след спортна зала да направи и плувен басейн. И се възмути от бездействието и примирението на местните за спрените проекти. „Не знам дали ме е яд, или срам от всички нас – готово съоръжение, сега щяхме да сме минали над Кресна, стои над 2 г., най-големите тунели и мостове стоят готови и неизползваеми и вие безропотно ги гледате. 40 мин. карах през Кресна зад един тир.

Защо бе, хора, парите за „Струма“ ги оставихме? Като овце с километри опашки, защо – дошли двама от Харвард да ни научат… Поети са писали за тая безропотна работа! Последния ден Сандо (бившият министър Борислав Сандов бел. ред.) зачеркна целия проект, защото така на Киро баща му казал, и вие от Сандански мълчите. 2 г. мълчание на агнетата и колоните си вървят безропотно“, ядоса се той за спряното строителство на магистрала „Струма“. И предупреди – ако ГЕРБ не са голям процент разлика,пътят през Кресна няма да стане. „Те ви обират всеки ден. Те ви бъркат в джоба – по 30 млн. на ден отиват в Швейцария и ви го говорим месец и половина. Първият плакат ми бе „генерална промяна“, и промяната ми откраднаха, от всичко живо откраднаха“, продължи лидерът на ГЕРБ.

Борисов и кандидати от партията продължават предизборната си обиколка в град Сандански. При кандидатите от листата за Благоевград, в залата бе и водачът на листата в Хасково – Делян Добрев. Добрев показа графики с движението на цените на горивата, на основните хранителни стоки и икономическия растеж на страната, за да илюстрира колко добре са се справяли Борисов и ГЕРБ с управлението и как ПП са се провалили.

„За мен г-н Борисов е премиер и винаги ще си остане такъв“, заяви Добрев под шумните аплодисменти и одобрение на събралите се в залата.

„Вие сте добър и прощавате на всички, но когато се ощетява българския интерес и се бърка в джоба на българските граждани, и има откраднати милиарди, трябва да има наказани! 2,5 млрд .ги няма само от бензин и дизел, от газа – по100 млн. на месец изчезнаха. Това са 10 тунела, но не само тунелите, а и парите ги няма. Това са „Промяната““, заяви водачът на ГЕРБ в Хасково и бивш енергиен министър. И настоя пред Борисов, че трябва да се потърси отговорност , защото за първи път от 14 г. икономическият растеж на България е по-нисък от този в ЕС и непрекъснато ни намаляват прогнозата за растеж, сега е 2,1 ние забуксувахме. затова г-н премиер, трябва да бъде потърсена отговорност,

Освен изборите за народни представители, от партията обявиха, че поставят начало и на кампанията за кмет на Сандански – техен кандидат ще е Стоян Стоев, местният общински ръководител на ГЕРБ. Евродепутатът Андрей Новаков пък представи Георги Георгиев като бъдещият представител на региона в Народното събрание, от Сандански е и друг кандидат от благоевградската листа на партията – д-р Миладинов.