Борисов в Сливен: Разликата в изборните резултати трябва да е отчетлива, за да може да искат от мен да нося отговорност! (Видео)

0
149
Борисов в Сливен.

Първата година, след като вземем управлението, ще бъде много трудна. Защото финансово държавата е много зле, обяви лидерът на ГЕРБ

„ПП се хванаха с една опорка – кой командвал ГЕРБ. Аз ги съветвам да си гледат собствената партия“. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, на предизборна среща със симпатизанти.

„Разликата (в изборния резултат – бел.ред.) трябва да е отчетлива, за да може да искат от мен да нося отговорност“, заяви той, обръщайки се към актива на партията.

„Сутринта г-н Кирил Петков каза, че не искал да участва в нагласени мачове. Нагласен мач е шефът на НЗОК за тях, зам.-шефът – за нас. Ама, те ни научиха. Самата сглобка беше нагласен мач – Алексей Петров ни събра и нагласихме правителството. Министрите – за тях, зам.-министрите – за нас. Ние в нагласени мачове се научаствахме“, каза още Борисов.

„Разликата от 1 лева в цената на горивата доказа ли се? Доказа се. Обраха ли българите със 6-7 милиарда? Обраха ги“, заяви той по адрес на ПП.

„Трябва да правите разлика между депутатите от Продължаваме промяната (ПП) и от Демократична България (ДБ), подчерта Бойко Борисов. „Прави ли ви впечатление, че моят приятел Радан Кънев е пети? Не е ли по-странно Кирил Петков да води в Перник и след това да вкара своя приятел Бойко Рашков? Те не правят добра услуга на партията ПП и накрая ще ги доведат до нов спад. Защото на нито един въпрос не могат да отговарят. За всичките схеми, за всичката корупция те не могат да отговарят“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Там е този разлом. Защото ДБ са системна партия. Искам и колегите от ДБ, и техните избиратели да разберат, че както ПП-тата се качиха върху всички нас и искаха с 30 човека да узурпират цялата власт в държавата, сега последиците са за ДБ. Същите последици, които търпи ГЕРБ“, отбеляза Борисов.

„И за децата вече е ясно докъде ПП доведоха през последните години държавата. С мъка гледам и как се променят нещата в геосвета. На ръба сме на глобалната война. Изборите в Северна Македония – заявките, които дадоха водещи политици. С колегата Мицковски съм работил винаги добре. Но бих ги призовал колегите – да си оберат реториката и да се придържат към Договора за добросъседство, който подписахме“, подчерта той.

„Първата година, след като вземем управлението, ще бъде много трудна. Защото финансово държавата е много зле. Дано не се наложи да вдигаме данъците. Има доклад на МВФ, който казва: „хора, както харчите, накрая ще фалирате“, каза ощще Бойко Борисов.