Борисов: Този, който ме пращаше на дивана, сам седна в него. Петков е в изолация

0
380
Бойко Борисов

В момента става едно чудовищно купуване на гласове – но не по 40, 50, а по 10 хил. гласа, обяви лидерът на ГЕРБ

„ГЕРБ били в изолация, виждате ли ме да съм изолиран? Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сега седна той. Има карма в живота”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Пазарджик.

„Той пожела стола, за 6 месеца го свалиха, и то по парламентарен начин, с мнозинство“, коментира Борисов. „10 милиона изчезват от джоба на хората от бензина и нафтата“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Благодарение на нас успяхме да приемем що-годе добър бюджет. Защитихме общините, полицаите, лекари. За година и половина нищо не построиха. Нищо. Навсякъде след нас оставаха училища, детски градини, пътища, ремонти. За една година строшиха старите магистрали“, обърна се към гражданите Борисов.

„Това ново мнозинство успя да защити позицията на страната, въпреки дилетантското им поведение. Всички говорят срещу нас, така разбират демокрацията.

На скъпите нафта и бензин са сложили рекламни пана. Как търгуват газа в момента? Ако щете темата Русия. Първият ден Петков каза „Аз съм“, на втория „Генчовска“. Кирил Петков е в изолация, него го свалиха, не го искат, за да се стигне до там да го сменят. В момента става едно чудовищно купуване на гласове – но не по 40, 50, а по 10 хил. гласа.

То по тази логика, уважаеми, защо правим избори. Какво значи да го викаш в апартамент, да го плашиш. Рекет и купуване на депутати.

Радев не може да не види, че неговото не чини, че те не стават, разтуриха всичко и нищо не построиха. Те са скръбни, нещастни и зли“, каза Борисов.

„Не можах да разбера тези хора, които приличат на тях, те ли са. Един журналист да ги беше питал, защото не бива. Моят личен живот може да е на показ, а техният не може – защото са семейни“, възмути се лидерът на ГЕРБ.

„Имаме рафинерия, която може да ползва евтин петрол. Какви са тези 25 стотинки? Те го представиха за свършено. Днес трябва да е направено. Да видим дали е направено. Започвайте разговори – може да се окаже, че седим на злато. Червенобрежкия регион е богат на шистов газ. Поканете всички колеги на разговор. Огромен ресурс имаме. Да видим сега с по-ниското ДДС дали хлябът ще поевтинее. Техните мерки са популистки“, обясни Борисов.

Той благодари на хората, че в тази жега са дошли на срещата. И уточни, че се надява агонията да е свършила в идния петък. Първото, в което ГЕРБ щял да инвестира, е в църквите, манастирите и джамиите.