ГЕРБ на среща с ДПС, ще говорят по управленска програма за 4-годишен мандат

0
97
Снимка: НС

По-късно ще имат срещи с БСП и ИТН

Започва срещата между ГЕРБ-СДС и ДПС в парламента. Двете парламентарни групи ще говорят по политики, а хората на Бойко Борисов ще представят и за обсъждане управленската си програма, която е предвидена за четиригодишен мандат, съобщава „24 часа“.

Всички съзнаваме колко е тежка отговорността за състоянието, в което се намира държавата след пети поредни избори. С изключително трудна геополитическа и финансова ситуация. В момента отговорността е единственото, което може да сплоти държавниците, каза шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя обясни, че всички са наясно колко трудни решения предстоят.

Отговорността трябва да е споделена, разпределена между всички, така че да споделим отговорността за трудните решения, които предстоят, посочи още тя.

Атанасова обясни, че като първа политическа сила отговорността им е най-голяма, затова и започват срещи с останалите партии в НС по управленската им програма. Тя била над 100 страници и е за четири години.

Отговорността е във всички ни, но по наша преценка вашата е най-голяма, каза Йордан Цонев от ДПС. Той обясни, че движението също има управленска програма, както и че по време на последната предизборна кампания са постъпили по-различно, като са попитали избирателите си кое е най-важно за тях.

Политики за спиране на прогресивното обедняване, ефективно използване на целия ресурс на ЕС за България, подобряване на здравеопазването и грижата на младите, съдебна реформа, но не на принципа „стани, за да седна“, подкрепа за малките земеделци, животновъди и преработватели и развитието на регионите с приоритет малките общини – това са приоритетите, които зам.-председателят на ДПС изреди.

Срещата между двете формации се води при закрита врата. По-късно днес хората на Бойко Борисов ще се срещнат и с БСП и „Има такъв народ“.