Борисов във Варна: Когато се върнем на власт, „Хемус“ отново ще е приоритет

0
68
Борисов във Варна.

Стегнете се, изберете силна местна власт, за да си отстоите интересите, призова варненци лидерът на ГЕРБ

Завършване на магистрала „Хемус“, реализиране на „Черно море“ и нов стадион – това пое като ангажимент пред варненци лидерът на ГЕРб Бойко Борисов. Според него инвестицията в стадион ще е от порядъка на 40 млн. „Ще натиснем да направим Варна да има стадион, какъвто има Пловдив. Ще го направим“, увери той. „“Хемус“, когато реално се върнем да управляваме отново ще е приоритет. Това е нужно. И Търново-Русе. България без тях не може. Трябва да свържем юга и севера. Дуранкулак, Варна Бургас – тази връзка трябва да се направи, сиреч магистрала „Черно море“. Този път сега да остане крайбрежен туристически. Да има и транзит за тировете. Все някой ден ще има и трети мост на Дунав, не знам кога ще е“, обясни той пред хиляди симпатизанти на партията.

„Ние строяхме и по тъмно, и по светло. Сега до Варна щеше да има магистрала, „Хемус“ щеше да е готова. Като ни изтече мандатът и си тръгвахме, оставихме 1,35 млрд. да ви я достроят. Сега питате ще се построи ли. Не – похарчиха парите. 1,2 млрд. оставихме за ВиК. Няма ги. Дефлацията е над 5 млрд., сега взимаме още 5. Каква Хемус?“, гневен бе той от пропилените възможности за развитие след управлението на ГЕРБ.

Борисов постави и задача на местните – да облагородят района на бившето пристанище. „Преместихме го, там трябва да има конгресен център. Хвани местните строители, имат инженери, архитекти, изработете варненски проект как тази, най-красива част към морето, да се развие – ресторанти, яхти, място за отдих. Обединете се, направете нещо добро за Варна. Не се карайте“, обърна се той към кандидата за кмет от ГЕРБ.

И във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави пред съпартийците си ясна задача – изборна победа. Той е в града, за да подкрепи за нов мандат настоящия кмет на областния град Иван Портних.

Борисов припомни, че по времето на управлението му във Варна са идвали канцлери, премиер, президенти, председатели на ЕП, ЕК – „не можеше да ги преброите“.

„Стегнете се, изберете силна местна власт, за да си отстоите интересите. Варна сме я направили не заради Портних, а за хората от града и областта, за всички, които живеят тук“, призова варненци Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се ядоса, че като минал Рижкия проход видял ями, колкото не е виждал години назад. „Не е пипано. От Шумен магистралата, дясната лента, 3 г. не е поддържана. Близо 3 г бе умишлено задържано развитието на държавата. Това е факт, както и да си кривите душите. Едно непостроено от нас ми покажете – катедрала, стадиони, зали…“, заяви Борисов. И подчерта, че тези дни край Драгоман видял мръсотия до шия и пътеки за мигранти. „Магистралите – потънали в мръсотия, а само за миналата зима, която бе като днешния октомври – над половин млрд. са изхарчени за зимно почистване. Нямаше зима. Мълчание, не е честно – не им вършите услуга. Шамарите отвън вървят. Виждат ни че като нация не се развиваме“, обясни Борисов. Той се ядоса и на идеята за закон „за донос да ти дават пари“. „Издаваш съседа и ти дават пари. Връщаме ДС, доносниците, официално. Ако го бяхме предложили, какво щеше да се говори, вой щеше да има“, гневен бе той.

Лидерът на ГЕРБ иронизира и думите на премиера акад. Николай Денков, че ще строим ядрена централа на тъмно. „Правим я да ви е светло. Строим най-голямата копания в света за ядрена енергетика. Добре направи проектна компания правителството“, оцени той по-ранните решения на кабинета.

Повече от всякога имаме нужда управленски постове да се държат от компетентни хора, припомни евродепутатът Емил Радев.

Депутатът и бивш министър Краен Кралев се възмути от изявлението на финансовия министър Асен Василев и „шофьорчето, което се нарича спортен министър“. „Правителствата на Борисов направиха инвестиции над 500 млн. без да искат ангажимент от спортни клубове и общини. Те са подготвили 10 млн., а искат и 50 % от вас. Откъде клуб по гимнастика ще вземе 200 млн.? Това е популизъм, да не дадат и един лев. Няма да забият и един пирон. ГЕРБ няма алтернатива!“, категоричен бе той.

Според зам. -председателят на ГЕРБ Даниел Митов посочи, че на местна почва не се налага да се прави сглобка. „Необходимо е силно представителство и на Иван, и на листата и на районните кметове. Това ще означава гарантирано качество на услугите – ясли, градини, паркови пространства, инфраструктура. Не харесвам експериментите, а опонентите ни се стремят да започват с експерименти, а Иван е гарант за приемственост в управлението, и за резултати“, посочи депутатът.