Борисов във Велико Търново към Кирил Петков: Виж себе си, после ми давай оценка на мен

0
253
Борисов в Костинброд.

Ще ги гоним и ще им търсим сметка за корупционните практики чак до Канада, обяви проф. Костадин Ангелов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отиде и във Велико Търново, за да подкрепи партийната листа, предвождана от проф. Костадин Ангелов.

Борисов се разгневи на изказването на евродепутата Андрей Ковачев. „Човек с езици, немски възпитаник, говори за сгромолясване, разгромяване… В края на краищата става въпрос за политическо състезание на идеи, за да изберат хората за коя партия да гласуват. Ние не сме на война с някакви чуждоземци да искаме да ги убиваме, разгромяваме и размазваме. Зад тях стоят все български граждани – тях ли искаме да разгромяваме, да чегъртаме? Безумие! Аз си обичам всеки българин и ми е криво така като се говори. Има „Левски“ и ЦСКА – викаме, а на другия ден сме заедно на работа“, възпротиви се на острото противопоставяне лидерът на ГЕРБ. „Завършекът не е всеки да е в затвора, кой ще се занимава тогава с политика?, заяви още той.

„Ако не се стегнем, ако продължим да чегъртаме, да метем, сгромолясване, ще се сгромолясаме всичките, не само те. Те отидат ли си в Канада, не може да ги намериш, а и няма кой да ги търси, че ще е друг дневния ред“, смята Борисов.

„И Гари Каспаров от лидерите, които се борят за демокрация, дойде в централата на ГЕРБ, за да агитира за нас. Те знаят кой е демократа и стабилният, водещ страната по евроатлантическия път години наред. И вие знаете“, каза още той. И добави, че единственото хубаво, което някой му е пожелал е Кирил Петков – да се пенсионира и да си седи в Банкя да си гледа внуците.

„Знаете, че няма как да стоя и да гледам отстрани мъката. Ще бъдем до вас, но ще е много трудно. Оставим ли ги силни дори като опозиция, няма да можем да ви преведем лесно. Затова се надявам, че изборите ще отрезвят всички, и нас, и тях. Затова на 2 октомври, с техните машини, правила и софтуер трябва да ги бием. Това ще е много важно за нас и ще ни даде основание да търсим начин да обединяваме народа за негова полза“, заяви лидерът на ГЕРБ. И пожела на Кирил Петков и колегите му „да са живи и здрави, да помъдреят и поумнеят, че живота бързо им раздаде шамари“. Виж себе си, после ми давай оценка на мен, обърна се той към Кирил Петков, припомняйки, че дори коалиционните му партньори поискаха неговото оттегляне.

Бившият премиер се скара на търновци и русенци – за мълчанието по повод спрените от ПП инфраструктурни проекти. „Магистрала „Хемус“ щеше да е на чакъл до Търново, за 28 млн. щеше да има детелина, за да слизате към града. Плевен-Ловеч щяхме да я използваме вече. И вие толкова безропотно търпите целия ви международен трафик да мине през средата на града. Мълчите. Тировете драскат по баира, и вие си мълчите. Хвалят се, че ви спрели проекта. Парите ги бяхме заделили, да се строи. Тунелът под Шипка спряха. И вие мълчите. 2 г. застой, две години загубени“, гневен бе Борисов.

За година и половина нито едно евро не е дошло от европрограмите, нито е подготвен следващият програмен период, камо ли Плана за възстановяване, който всички чакаме, заяви кметът на Търново Даниел Панов. За управлението на ГЕРБ сме получили близо 28 млн., напомни той и изреди редица инфраструктурни проекти, реализирани с тези пари.

За последната година и половина нямаше никаква комуникация с правителството, 6 месеца не искаха да се срещат с нито един кмет, включително и с НСОРБ, никакъв диалог, чак на 28 юни изявиха желание за среща, добави Панов. 

„Демокрацията, за разлика от бившите управляващи, нищо не ни отне, отне ни го „Промяната“. „Промяната“ ни отне много – бъдещето на нашите деца и ни донесе заеми. Ще им търсим сметка за корупционните практики чак до Канада“, заяви водачът на листата в Търновско Костадин Ангелов.

И се закани да ги „изметат“ заедно с хората на 2 октомври. „Откраднаха магистрала „Хемус“. Някой може да каже: „Стига толкова пътища“. Но те са кръвоносната система на една държава. Където ги има, има инвестиции, доходи, пари за хората, пише го във всеки учебник. Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Рашков зачертаха пътя Русе – Велико Търново, с гордост спряха строителството му, а от началото на годината по него има 70 автопроизшествия“, посочи ексздравният министър.

И обвини ПП, че са откраднали и националната детска болница. ГЕРБ обаче обещава 4 нови, ако получи властта.

Десислава Атанасова, която води листите в Русе и Разград, обяви, че повече от 2 г. се проваля европейския път на България, а хората са загубили вяра в институциите.

„Вчера стигнаха дъното да се снимат пред Централния софийски затвор с поредната си лъжа. Не коментирам местоположението, на тях много им отива, а коментирам поредната гавра с българска институция“, заяви тя по адрес на вчерашната изява на „Промяната“. „Обвиниха и президента Радев, че заедно с него ние съвсем умишлено подготвяме проекти, поставяме чадър… Стигна се до ситуация, в която забъркаха и европрокуратурата, както го направиха и с ареста на Борисов. А знаете какво се оказа накрая“, добави още тя. „Тези бездарни анимационни герои си позволиха да кажат, че МФ е нарушило европейските правила, одитният комитет нарушавал всички правила на европейската комисия… МФ днес ги опроверга за одита на евросредствата. Колко още, уважаеми анимационни герои, и кой още да ви опровергае за всички лъжи, които сътворихте?“, попита Атанасова и изрази надежда, че на втори октомври на власт ще дойде четвъртото правителство на Борисов.