Борисов за Радев: Той еднолично и без изслушване си назначи конституционни съдии

0
177
Бойко Борисов Снимка и видео: фейсбук

Говорих с Кирил Петков, Асен Василев, Лорер и Атанас Атанасов и ме увериха, че няма никакъв проблем по темата „Чаталджа“, заяви лидерът на ГЕРБ

„Радев сигурно е бил зает. Поздравявам Атанасова и Белазелков и се надявам, че ще изпълняват стриктно законите на страната“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар след клетвата на новите конституционни съдии.

„Янаки Стоилов е прекрасен юрист, но винаги е бил от БСП и отиде в КС от Нинова“, даде пример Борисов.

Десислава Атанасова е напуснала партията още в деня на изслушването и не е член на партията, потвърди председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Отношенията ми с нея ще бъдат такива каквито са и с останалите конституционни съдии. Не съм аз този, който дава оценка на държавния глава, това се прави на избори. Но когато обвиняваш парламента в непрозрачност, когато еднолично и без изслушване си назначил конституционни съдии, нямаш право на критика“, заяви Борисов.

Относно разговора на Кирил Петков със Спас Русев лидерът на ГЕРБ коментира:

„Разговарях с Кирил Петков за срещата му със Спас Русев, той ми каза, че са пили кафе и нищо не са разговаряли. Като некоалиционен партньор аз попитах, той ми отговори. Днес ще бъде при Цветанка Ризова и ще говори и по темата Чаталджа, Асен Василев в неделя ще говори“.

Борисов заяви, че е питал Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер и Атанас Атанасов, а те са го уверили, че няма никакъв проблем по темата „Чаталджа“ и той им вярва.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че години наред е говорил за „Пътя на Копринката“ и никой не е водил никакви разследвания, както и се интересува. Сега когато Делян Пеевски повдига темата, започнат отново да го питат.

Относно службите Борисов заяви, че въпросът ще се обсъди. „Когато работим в състояние на некоалиция не е редно да се говори преди всичко да е договорено, за да не се случи както е в Столичния общински съвет“.

„Аз виждам, че има абсолютна невъзможност на този кмет и неговата клика да се справят. Преписал е бюджетът на Фандъкова. Общинските съветници от ГЕРБ трябва да бъдат най-непремиримата опозиция. Вие се правите, че не виждате, че това са отрочетата на Държавна сигурност. Аз си спомням, когато Фандъкова назначи Барбалов и Атанасов ме призова да го уволни, защото баща му е бил част от службите. Изпотрепаха се хората по леда, няма бюджет, няма нищо. Когато аз бях избран за кмет на София, имах 61 съветници от друга партия, всички гласуваха за мен в съвета, аз работих с чужди съветници две години“, заяви Борисов.

Според него ПП-ДБ нямат отношение към Терзиев, а по време на изборите той е отговорил на призивите на Кирил Петков. „Няма да станем подлога на Държавна сигурност, тези които са убили дядо ми“, допълни лидерът на ГЕРБ.  Той заяви, че по отношение на министрите трябва да питат Мария Габриел и Николай Денков. „Абсолютна лъжа е, че Мария Габриел и Десислава Атанасова са в лоши отношения“, категоричен беше той.