Борисов: Радев сега се сети да агитира за ваксинацията, ние го правим от месеци /видео/

0
112
Бойко Борисов Снимка фейсбук

Справихме се най-зле в Европа, коментира лидерът на ГЕРБ на среща с работодатели и синдикати

Лидерът на ГЕРБ разкритикува остро Румен Радев по темите коронавирус и цена на тока на среща със синдикати и работодатели.

„Зеленият сертификат само с първа доза е като шофьорска книжка само с изпит и да очакваш да няма катастрофи. Вчера Радев каза, че партиите не агитирали за ваксиниране, но това не е вярно. Ние всеки ден правим това. Казваме от месеци, че само така ще се оправи икономиката. А той сега се сети. И при него се видя, че се справихме най-зле в Европа и сега сме блокирани за пътуване“, обяви той.

„Не мога да разбера защо цената на тока се вдига 4 пъти. Това трябваше да бъдат фиксирани цени от юни още“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че партията подготвя програма, която включва спешни мерки за стабилизиране на страната.

Председателят на УС на АИКБ Васил Велев и председателят на КТ „Подкрепа“ и президентът на КНСБ – Димитър Манолов и Пламен Димитров, присъстват на срещата. Те изложиха своите виждания по актуалните теми.

Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че трябват спешни мерки и заяви, че именно те са сезирали институциите за разследването на прокуратурата за неправилно разходване на европари. „Ние наложихме корекции на фирмите, които хитруват в Северозапада. Пратихме сигнали на прокуратурата и сега виждате по тях как е работено и какво е свършило разследването“, обясни Лъчезар Борисов от партията.

„ВЕИ-тата са свръхфинансирани и получават два пъти повече. НЕК също получава компенсации и печели от това, че купува ток от американските централи. Така едни получават стотици милиони повече, а други ги плащат. Трябва да се изчистят тези изкривявания“, обясни Делян Добрев и каза, че недоумява защо това не се прави от служебното правителство на Радев и КЕВР.

Според Борисов в момента се действа панически и се раздават компенсации, които не стигат. „За август и септември няма да върнат парите на бизнеса. Мерките трябваше да са готови, а не сега да се подготвят. Какво правеха тогава – чегъртаха“, обясни лидерът на ГЕРБ.

Пламен Димитров, президент на КНСБ, заяви от своя страна, че хората не харесват промяната.

„Защо парламентът загуби 2 месеца и не приеха бюджета, кога ще приемат новия. Актуализация на актуализацията ще изкриви системата. Не се знае откъде ще се вземат пари за прага на бедност. В края на годината АЕЦ „Козлодуй“ ще си върне парите. Защо не се разплатиха с бизнеса първо. Устойчивите държави имат устойчив бюджет. Да спасим Радев и да минат изборите“, каза Борисов.

Пламен Димитров заяви, че няма да има необходимите 400 милиона лева и ще се иска актуализация и ще има такава. „Тя ще бъде след президентските избори – след декември“, каза той.

Димитър Манолов от КТ „Подкрепа“ заяви, че не знае какво е политическа воля в момента. „ Актуализация на актуализацията не знам дали ще има. Проблемът е чудовищен“, твърди той.