БСП се разпада в Стара Загора – 18 млади социалисти напуснаха партията заради Нинова

0
188
бсп
Централата на БСП
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Цяла партийна организация си тръгва отвратена

18 млади социалисти от основната партийна организация „Родина“ в Стара Загора напуснаха БСП преди минути., научи ПИК от лидера на структурата Станимир Петров, след като той и колегите му написаха заявленията си за напускане на БСП, съобщава агенция ПИК.

Причината е острото неразбиране на националните приоритети и липсата на позиция на сегашното ръководство на столетницата за важността на днешните събития по оста НАТО – Русия заради Украйна, като се обявяват за автентични русофили, а не такива, които си купуват имоти за милиони в Русия. Както и защитата на националните интереси с оглед на констатацията на НСИ, че нацията ни е намаляла с 800 000 души.

ГЕРБ/СДС

Организацията е създадена през 2014 г. от 31 млади и високо образовани социалисти, чиято цел е била да издирват достатъчно подготвени и интелигентни кадри за изборни длъжности на административни структури.

„Самите ние никога не сме издигали самите себе си за такива постове“, обясни Петров пред ПИК.

Той мотивира напускането на БСП от цялата организация и нейното закриване и с това, че с днешна дата нито един от бившите председатели на столетницата вече не е неин член, откакто Корнелия Нинова я ръководи – нито Георги Първанов, нито Михаил Миков, нито дори Станишев, който все още не е изключен от партията, защото е президент на ПЕС.

Петров категорично не приема подхвърлянията на паникьосаната централа от масовото напускане на млади социалисти, че те са някакви маргинали. И се позовава на гостувания на високопоставени леви като Михаил Миков при тях по тяхна покана.

„Не напускаме БСП, за да членуваме някъде другаде. Видим ли някъде, че мъждука лявата идея, веднага ще я подкрепим“, заяви още Петров.

Напускането на ОПО „Родина“ става само 5 дни след заседанието на 50-я конгрес на БСП, който макар и противоуставно отхвърли подадената оставка от Нинова заради катастрофалната загуба на парламентарните избори на 14 ноември, когато социалистите безпрецедентно се класираха едва като 4-а политическа сила в 47-о Народно събрание с едва 26 депутати.