Депутатите от БСП и ДПС провалиха заседанието на парламента

0
42
Снимка: архив

Социалистите щели да се регистрират само когато се гледат текстовете за машинния вот

Петъчното заседание на парламента пропадна, тъй като не успяха да се съберат необходимите 121 законотворци в пленарната зала. Това стана след заявката на социалистите, че няма да се регистрират, макар и да присъстват в пленарната зала. Те обявиха, че ще участват в заседание на парламента, само когато се гледат текстовете за машинния вот.

От ДПС пък е регистиран само един депутат, като д-р Нигяр Джафер посочи, че такова е решението на групата.

В редиците на управляващите също има липси – 10 от ГЕРБ са отсъствали, както и един от „Обединени патриоти“. От „Воля“ са се регистрирали двама, както и 4 независими депутати.

Валентин Николов от ГЕРБ определи като не много умен ход да се бойкотира точно днес заседанието, защото петъкът е ден на опозицията.

„Според мен не е много умно, защото днешният ден е ден на парламентарен контрол и това би трябвало да е ден на опозицията. В деня за контрол на правителството е малко глупаво“, посочи той.

Николов призна, че е имало отсъстващи от ГЕРБ, но посочи, че колегите му са отсъствали по уважителни причини и добави, че бойкотът на опозицията ще мобилизира мнозинството.

„Бойкотът е ясен, деструктивната политика на БСП, подкрепяна от ДПС, да доказват, че парламентът не може да работи, доведе до жертвата на парламентарния контрол. Опозицията се отказа да контролира изпълнителната власт“, коментира и Милен Михов от „Обединени патриоти“.