БСП връща мандата в понеделник

0
51
Снимка: БНТ

Не приемаме етикети, гледайте и съдете за нас по действията, а не по внушенията, призова Корнелия Нинова

БСП връща в понеделник неизпълнен третия мандат, обявиха от левицата на брифинг в НС. Корнелия Нинова подчерта, че са подходили различно -„Търсихме това, което да ни обедини, а не това, което да ни разделя, търсехме решение за излизане от политическата криза”.

Тя заяви, че са били обсъдени възможните стъпки оттук нататък и са решили да върнат мандата, но остават отворени за разговори с всички.

„Отговорността не трябва да се търси само от третия”. Изявлението идва след свиканата от председателя на социалистите лидерска среща.

Относно коментарите за евентуална коалиция БСП-ГЕРБ Нинова коментира: „Ние съзряхме такава между ПП и ГЕРБ, и я нарекохме „коалиция на войната“, защото гласуваха износ на оръжия за Украйна, нови самолети, удължаване на Бюджета за догодина.“

Не приемаме етикети, гледайте и съдете за нас по действията, а не по внушенията, призова още лидерът на БСП.

Решението на ГЕРБ да не подкрепи правителство на БСП си е тяхна мярка, не се месим в него.

„Показателно е, че всички партии декларирахме, че Планът за възстановяване е най-важна задача за бъдещето на България. В същото време партии не се явиха на разговори как да съставим правителство, за да има редовен парламент. Търсете отговорност от тези, които не пожелаха дори разговори, независимо от изхода. Ние направихме всичко, което се очаква от нас”, каза Нинова.

„4 партии се събрахме, а другите отсъстваха, какво очаквате – да ги молим втори път. Оттук нататък всичко е в ръцете на Радев. Отиваме на избори”.