ЦИК обяви имената на новите депутати

0
187
Снимка: архив

Слави Трифонов няма да бъде народен представител

Централната избирателна комисия обяви поименния състав на избраните народните представители по изборни райони, след като прие заявленията на кандидатите от две листи за предпочитания изборен район. Решението предстои да се обнародва в Държавен вестник.

С друго решение ЦИК прие заявлението на избрания за депутат Светослав Трифонов да бъде заличен от списъка с депутатите в 49-ото народно събрание.

Слави Трифонов от Има такъв народ беше избран в две листи – в Благоевградския и Старозагорския район. Решението за освобождаването му беше прието с 12 гласа за. Против него се обяви Цветозар Томов.

Над 20 кандидати, избрани в два избирателни района, подадоха вчера заявленията си кой район искат да представляват.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова прочете заявеното.

„Делян Славчев Пеевски желае да бъде обявен за избран от първи изборен район – Благоевградски, Мустафа Сали Карадайь желае да бъде избран в 30-и изборен район – Шуменски, Тошко Йорданов Хаджитодоров от Има такъв народ – в 15-и изборен район, Плевенски, Бойко Методиев Борисов – кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС, желае да бъде обявен за избран от Пловдив град, Корнелия Петрова Нинова от БСП за България и желае да бъде обявена за избрана от 25-и изборен район на София, Костадин Тодоров Костадинов – кандидат за народен представител от партия Възраждане, желае да бъде обявен за избран от 3-и изборен район – Варна.“

Имената на избраните депутати в 49-ото народно събрание са публикувани на сайта на ЦИК.