Даниел Митов: Президентът Зеленски измете пода с Радев. Това беше срамна сцена

0
436
Даниел Митов Кадър: БНТ

Наследниците на Коминтерна трябва много внимателно да стъпват, когато говорят за национално предателство“, смята той

Президентът Зеленски измете пода с него. Това беше срамна сцена. Да му се обяснява като на малко дете защо една държава, когато се защитава справедливо, трябва да ѝ се помага“, каза той пред БНТ.

Президентът изрази позиция, която той, „Възраждане“ и БСП подхранват. И то през лъжи и пропаганда. Днес цял ден ги слушам. Единствената пропагандна глупост, която може би пропуснаха днес от трибуната на НС, беше за бойните комари в Украйна – това са неща, които говори Владимир Путин“, обясни депутатът от ГЕРБ.

Според него посещението на Зеленски е трябвало да се случи по-рано и заяви, че от началото на войната ГЕРБ натискат за подкрепа за Украйна по всички възможни начини. Обвини правителството на Кирил Петков и т.нар. „четворна коалиция“, че са държали декларациите на НС за Украйна да бъдат „беззъби“ и да не включват военна помощ.

Заради тази позиция, заедно с тази на президента Радев, България изпадна от класацията на нормалните цивилизовани държави“.

Според него Корнелия Нинова злоупотребява с думите национално предателство и национален интерес.

Наследниците на Коминтерна трябва много внимателно да стъпват, когато говорят за национално предателство“, каза депутатът.