Гари Каспаров след среща с Борисов: Само ГЕРБ има силна и ясна позиция по отношение на войната и подкрепата за Украйна (Видео)

0
78
Борисов и Гари Каспаров.

Войната трябва да спре, обяви лидерът на ГЕРБ

Посетих моите приятели от ГЕРБ, защото разбрах, че само тази партия има силна и ясна позиция по отношение на войната и подкрепата за Украйна. Това заяви световният шампион и върл критик на режима на Путин Гари Каспаров, който дойде в централата на ГЕРБ за среща с Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и световният шахматен шампион Гари Каспаров обсъдиха отношенията между Русия и Украйна, както и последиците.

Световният шампион по шах бе в централата на партията по покана на младежката организация на ГЕРБ.

„Посетих моите приятели от ГЕРБ, защото разбрах, че само тази партия има силна и ясна позиция по отношение на войната и подкрепата за Украйна, заяви Каспаров.

В политиката в момента няма сиви петна, всичко е бяло и черно и важното е да вземете правилната позиция по отношение на войната в Украйна. В цяла Европа, с изключение на Унгария, подкрепата за Украйна е голяма.

Ние, руската опозиция, имаме три услови. Пълна победа на Украйна, военни репарации и военнопрестъпниците да понесат своите наказания, обяви Каспаров. Подкрепям партии и партньори, които мислят, като нас, в случая ГЕРБ, обяви световният шампион Каспаров. Знам, че в България има избори и се надявам те да подкрепят единствената партия, която стои на правилната страна, тоест ГЕРБ, допълни той.

Бойко Борисов подчерта, че посещението е резултат от действията на ГЕРБ. “ Това е партията която внесе закон да дадем оръжие на Украйна. Първи сложихме украинското знаме, и до днес то седи в централата. Първи казахме, че това е агресия и това трябва да спре“, посочи бившият премиер във връзка с действията на Русия в украинските територии.