ГЕРБ представя кандидатите си в София (На живо)

0
151
Мероприятието на ГЕРБ в НДК. Снимка: ФЕЙСБУК

Измамливата реалност на „промяната“ крушира за сметка на развитието на България. Сега се усеща една тъжна енергия на хората, защото очакванията са много, обяви Росен Желязков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нахъсва предизборно актива на партията в София.

В зала 3 на НДК се провежда събрание, на което се представят

кандидатите за народни представители от 23, 24 и 25 МИР София.

Форум бе открит от Георги Георгиев, водач на листата в 23 МИР.

„През последните седмици всички ние се срещаме със стотици граждани. Десетки пъти чуваме едно и също: „Хайде, заемайте се вече с управлението, време е тези от „Промяната“ да си ходят. Онзи ден г-н Денков гордо обяснява, че България била привлякла 7 млрд. преки чуждестранни инвестиции. Оказва се, че от тези 7 млрд. лв. 6 млрд. лв. не са привлечени инвестиции отвън, а реинвестирана печалба на български фирми“, обяви Георги Георгиев.

„Да беше само тази лъжа, въпреки че тази е доста дебела – за 6 млрд. лв.“, продължи водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР. Той обърна внимание и на случващото се в Столична община и незаконната реорганизация на движението по столични булеварди.

Георгиев даде и пример за корупция в общината. Промяната“ си назначава шеф на гробищата и същият този кадър на „Промяната“ дава поръчка на брат си, баща си и сина си“, разкри доскорошният общински съветник, а сега кандидат-депутат.

„Тези хора искат да овладеят КОНПИ, искат да овладеят регулаторите. Няма как да се случи. Гражданите го виждат, хората са омерзени“, продължи Георги Георгиев.

Думата взе и водачът на ГЕРБ в 24 МИР-София Рая Назарян. „Беше ни внушавано, че съдебната реформа и смяната на регулаторните органи ще решат всички проблеми на България. Основният акцент беше политици да се вкарват в затвора, без значение дали има или няма доказателства. Това е промяната. Вместо реформа, сме свидетели на видим регрес“, категорична бе тя.

И подчерта, че идеите на Христо Иванов за промени в Конституцията доведоха до сериозна полемика. „Хора предупреждаваха, че тези реформи целят единствено овладяване на съдебната система“, коментира Рая Назарян.

По думите й голяма част от делата на специализираната прокуратура са пред прекратяване заради изтичане на давността им. Закриването на спецправосъдието тя даде като пример как не се правят реформи.

„С опит, с лидерство, с идеи ще сложим край на експериментите и на политическите лаборанти“, завърши тя.

На сцената излезе и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. „Не мога и не искам да слушам политици, които да говорят само за постове, които трябва да заемат. Политиката не са постове, а работа, която трябва да се свърши“, отсече Фандъкова

Думата взе и водачът на евролистата на ГЕРБ Росен Желязков.

„Получихме, както е казал един велик аферист, едно енциклопедично невежество. Същият този афорист е казал, че той, когато мисли, прави правописни грешки. Получихме незаслужени арести, незазлужено ужение. Много рани получихме – раните заздравят, растем заедно с белезите. Можеше вече да сме реализирали над 10 млрд. лв. от ПВУ, от еврофондовете. Това се отложи и се отложи заради сблъсъка на митовете.

Когато една клюка се повтаря много, тя се превръща в мит. А когато митовете се сблъскат, те раждат нова реалност. Колко лошо е ГЕРБ и колко добри са новите“, обяви Желязков.

„Тази измамлива реалност крушира за сметка на развитието на България. Сега се усеща една тъжна енергия на хората, защото очакванията са много. Надеждите им са фокусирани в ГЕРБ и това е една огромна отговорност, която ще понесем, ако спечелим доверието на хората. Тази енергия идва и от факта, че ГЕРБ последователно отстоява европейските демократични ценности“, каза бившият председател на 49-ото Народно събрание.