ГЕРБ се регистрира в ЦИК, партията тръгва за победа на изборите

0
48
ГЕРБ се регистрираха в ЦИК

Ние сме против това българските общини да бъдат превърнати в стартъп и в обект на експерименти, обяви Георг Георгиев

ГЕРБ подаде документи в ЦИК за участие на местните избори. Документите на партията бяха внесени от административния секретар на Цветомир Паунов, народния представител Тома Биков, народния представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев и членове на младежката структура на партията.

„Факторът за нормализация се нарича ГЕРБ. Ние тръгваме към победа на местните избори, с вярата, че това е единственото действие, което може да предотврати това, което се случи на национално ниво през последните 2 г., да се случи на местно ниво през следващите 4 г. Ние сме против това българските общини да бъдат превърнати в стартъп и в обект на експерименти. Вярваме, че българските общини успяха да удържат положението в тази дълга политическа криза, която съществуваше в България през последните 2 г. и смятаме, че оттук нататък общините и държавата заедно трябва да създадат онова, което ние наричахме стабилност вече няколко предизборни кампании“, заяви той.

Той не даде отговор кой ще е кандидат-кметът на София.

„Ние ще предложим подготвен човек, който разбира от София, който разбира от политика, който не е попаднал случайно на някаква позиция. Не търсим някакъв експеримент“, обясни народният представител и подчерта, че не обмислят вариант за загуба на София, а как столицата ни да продължи да се развива и да ѝ се отдаде необходимото от страна на държавата.

Георг Георгиев призова изборите да бъдат професионално, експертно обезпечени.

„Смятам, че обществото ни изисква те да бъдат и въоръжени с морално-етични кандидати, които като застанат пред лицето на такива млади хора, да могат да им говорят за съвремие, за модерност, за бъдеще. Наистина да им предлагат мечти за нещо по-добро“, подчерта председател на МГЕРБ.

От ГЕРБ подчертаха, че некоалицията няма да бъде разклатена и очакват позитивна предизборна кампания.