ГЕРБ: Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община

0
238

Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната кампания, смятат от партията

Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община. Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната кампания. Това заявяват от партия ГЕРБ по повод твърденията на столичния кмет.

На извънредния брифинг Терзиев пропусна да каже пред медиите, че проверките на незавършилите процедури са направени от две външни фирма – едната е на г-жа Деница Цекова, съпруга на бившия министър и член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“, а другата на адвокат, работила с екипа на Кирил Петков като министър на икономиката.

Преди повече от месец общинските съветници от ГЕРБ-СДС обявиха, че с директни договори Васил Терзиев е дал на тези две фирми, свързани с партия „Продължаваме промяната“, да извършват проверки на процедури по Закона за обществени поръчки.  Очевиден е фактът, че кметът Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства.  Законосъобразността на процедурите според българското законодателство се установява от компетентните институции и българския съд.

Екипът на кмета Йорданка Фандъкова не финализира процедурите за избор на изпълнители за изграждане на бул. „Копенхаген“ и основен ремонт на трамвайните трасета по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Скобелев“ именно с мотива, че новият кмет трябва да може да ги прегледа и да вземе решение.

Интересен е фактът, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на изпълнител за основен ремонта на бул. „Мария Луиза“. Днес, месец по-късно, след като собственото му решение е влязло в сила, обявява, че спира процедурата.  Защо вече избрана от Терзиев фирма месец по-късно се е оказала неподходяща, е въпрос за това как и кой реално ще избира фирмите, с които ще работи, допълват от ГЕРБ.