Хората на Радев овладяват “Автомагистрали” незаконно – уволняват борда с груби нарушения

0
107
Прави се незаконен опит да се смени ръководството на "Автомагистрали".

Регионалният министър Комитова опитва със заповед да уволни ръководството на държавната фирма

Кабинетът на Румен Радев продължава със скандалната чистка и назначения на свои хора на ключови постове в държавата, съобщава ПИК. Вчера регионалната министърка Виолета Комитова е опитала да смени целия борд на държавното предприятие автомагистрали. Тя е издала заповед, но тя е невалидна, тъй като по закон бордът се избира с конкурс и не може да бъде махнат със заповед. Проверка в Търговския регистър показва, че като изпълнителен директор все още е вписан Стоян Беличев, когото Комитова опитала днес да уволни.

Министърката на Радев Комитова е опитала да назначи в новия борд отстранената заради “АПИ гейт” Десислава Христова. През 2019 година избухна скандал за корупция с участието на Христова, която пък живее на семейни начала с новия зам.-министър в МРРБ Тодор Стоянов.

Случаят става още по-интересен – за да може компрометираната Христова да влезе в ръководството на Автомагистрали ЕАД, от поста зам-регионален мкнистър е освободен мъжът до нея – Тодор Стоянов. Той пък стана известен с протестите си пред дома на Бойко Борисов и пред ДАНС в компанията на разпопения Дионисий.

Самата Десислава Христова пък не спира от месец да обикаля медиите с манипулативни твърдения за АПИ и автомагистрали, които до момента се оказват недоказуеми политически атаки.

В новия незаконен борд Комитова опитала да набута и Валери Вълков, бивш изпълнителен директор на Автомагистрали ЕАД и Иван Станчев, ръководител отдел свлачища в държавното дружество.