Христо Иванов вече не е депутат. Тошко Йорданов го нарече най-некадърният юрист

0
136
Христо Иванов обяви решението си на пресконференция.

Оттеглянето му е добро решение, обяви шефът на ИТН

Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Христо Иванов.

Преди началото на заседанието председателят на 50-ото Народно събрание Рая Назарян свика председателски съвет, на който беше обсъден дневният ред, след което беше приет от пленарната залата. Оставката на Христо Иванов беше подадена след слабия резултат на изборите на 9 юни.

Оттеглянето предизвика сериозен спор е пленарната зала. Първи на трибуната излезе Тошко Йорданов  който заяви, че парламент започва с добро решение- а именно оставката на Христо Иванов

„Христо Иванов беше най-вреден. Фиксацията на Христо Иванов направи Конституцията на саздърма. Това е най-некадърният юрист и ако беше морж щеше да се справи по-добре“, заяви Йорданов. По думите му с „изхвърлянето на Христо Иванов този парламент ще има по-добра компетенция оттук нататък“.

На трибуната излезе Манол Пейков от ПП-ДБ в опит да защити бившия си колега „Г-н Йорданов, на Христо Иванов и камъче в обувката не може да му бъдете, защото сте толкова мъничък“.

Кирил Петков пък опита да потуши страстите като благодари на Христо Иванов „Той беше диалогичен депутат и за мен беше чест да бъде рамо да рамо с него. Благодаря му за самокритиката и да пожелаем всеки от нас да има такава значима роля като него“.