ИТН ще предложи кабинет от свои експерти, Ива Митева за председател на парламента

0
362
Ива Митева

Тошко отново громи Демократична България

Минути след приключването на първото заседание на новоизбраните депутати от “Има такъв народ”, 5Gmedia научи някои подробности от срещата.

Партията на Слави Трифонов ще предложи кабинет, който се състои 95% от нейни експерти плюс някои “външни” хора, но не и партийни предложения от “Демократична България” и “Изправи се БГ. Ние идваме”.

Председателстващият срещата Тошко Йорданов отново е говорил с неприязън за “Демократична България”, както стори това на пресконференция миналата седмица.

Даже е било подчертано, че проф. Николай Радулов ще остане министър на вътрешните работи в проекто-кабинета, напук на Атанас Атанасов, съпредседател на ДБ, с когото били лични врагове. Както е известно, ДБ и приближените й медии яростно атакуваха предложения за премиер Николай Василев, което беше посрещнато с гняв от ИТН. Служебните министри, близки до “Да, България” и бизнесмена Иво Прокопиев, не бяха намерили място в проекто-кабинета на ИТН; Асен Василев и Кирил Петков обясниха, че са получили неприемливи предложения от хората на Слави Трифонов.

Според източника на 5Gmedia, Ива Митева отново ще бъде предложена за председател на Народното събрание, Виктория Василева за заместник-председател, а Тошко Йорданов ще си остане председател на ПГ на ИТН, т.е. и тримата запазват постовете си от 45-я парламент.