Кампанията на „Да България“ финансирана от ББР?

0
5301
Ивайло Мирчев Снимка: фейсбук/БТВ

Това ли е новият морал ?

Ивайло Николаев Мирчев, член на изпълнителния съвет на „Да България“ и „тъпо“ острие на Христо Иванов е използвал гарантиран кредит от Българската банка за развитие! Това съобщава Агенция „ПИК“.

За да може по-активно да рекламира кампанията си на гърба на българските данъкоплатци? Това ли е новия морал в политиката? Това ли са борците срещу корупцията? Така ли ще се използва ББР в бъдеще. Ръководителят на „Да България“ освен в ролята на Санчо Панса, обслужващ Христо Иванов се представя едновременно и за успешен IT предприемач.

Една от най успешните му фирми е ДИ ЕС АЙ с ЕИК 203010795. Предметът на дейност на фирмата е създаване и поддръжка на web-портали, обработка на данни и хостинг, консултантски услуги в областта на информационните технологии, управление на проекти, трансфер на иновации и т.н. В същата фирма Ивайло Мирчев (Санчо Панса) е бил управител до скоро и в момента е съдружник с 33,33%. Това е и компания изключително близка до „Да България“ и до финансирането на нейните активности. По-задълбочена проверка в публичните регистри сочи че същата фирма на Ивайло Мирчев съществува и в регистъра на ББР АД за фирмите подпомогнати заради кризата. По-конкретно ДИ ЕС АЙ е получила преференциален кредит с гаранция поета от държавната банка. Това от своя страна означава, че или Ивайло Мирчев не е толкова успешен предприемач и се наложило държавната ББР да го подпомага или е използвал държавните гаранции да получи преференциален кредит, за да финансира кампанията на новите „моралисти“.

Ивайло Мирчев или Санчо Панса, обаче е пропуснал че цялата работа по антикризисните мерки на кабинета Борисов е публична и регистъра с гарантираните кредити е публичен от самото начало на кризата. От регистъра се вижда, че са подкрепени 1795 фирми с ресурс от 299,7 млн. лв.- все фирми закъсали от кризата и имали нужда от помощ . За сравнение само по новата програма за такъв тип кредити, разработена от Кирил Петков и Асен Василев няма публичност, няма регистър и няма подпомогнати засегнати от кризата компании. Новата програма е ясно, че ще бъде за такива моралисти като Ивайло Мирчев.

Такива са представитевителите на новите партии. Ще използват държавния антикризисен ресурс за себе си.