Карадайъ към ПП: Счупихте всички рекорди за последните 32 години, 15 млрд. дълг за няколко месеца

0
332
Мустафа Карадайъ

Най-малко вие от ПП може да говорите за морал. Вие дойдохте на власт с нарушение на Конституцията, обяви лидерът на ДПС

„Най-малко вие от ПП може да говорите за морал. Вие дойдохте на власт с нарушение на Конституцията. И това не е мое твърдение, а на Конституционния съд“, това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната трибуна.

Депутатите приеха като първа точка да се гледа исканата декларация от страна на ПП, а именно да се задължи Министерски съвет да внесе бюджет за 2023 година.

Според Андрей Гюров ситуацията в която се намира държавата в момента е по вина на ГЕРБ, защото не могат да съставят правителство и никой, дори и те не искали да си партнират с ДПС, които той обяви за неморални.

В отговора си Карадайъ припомни и за теглените дългове от правителството на Кирил Петков.

„Ние през годините много сме критикували ГЕРБ, затова че за 10 години натрупаха дълг от 20 милиарда лева. Вие обаче счупихте всички рекорди за последните 32 години. Само за няколко месеца изтеглихте дълг от 15 милиарда лева“, заяви още лидерът на ДПС

Според Асен Василев обаче, той като финансов министър не бил теглил дълг, че дори го стопил с 2 милиарда лева. По думите му изтеглените заеми в размер на 13 милиарда лева си стоят в БНБ и не били пипани. Съпредседателят на ПП се похвали, че именно правителството на ПП е намалило финансовото неравенство и се казвало, че пари в държавата няма, за да не се правят социални плащания.