Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира за изборите в ЦИК

0
119
ГЕРБ се регистрира в ЦИК.

Надяваме се да бъдем първа политическа сила, обяви Десислава Атанасова

Коалиция ГЕРБ-СДС внесе в ЦИК документи за регистрация на коалицията в двата предстоящи избора на 14 ноември – за президент и вицепрезидент и за Народно събрание.

Документите на коалицията и необходимия брой подписи за регистрацията бяха внесени от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в 46-oто Народно събрание Десислава Атанасова, председателя на СДС Румен Христов, председателя на МГЕРБ Георг Георгиев и други представители на партията.

До днес се правят номинационните събрания, със сигурност ще има обновяване на листите, особено от партиите, които залагат не просто на някакви елементарни слогани и новите им лица не са извадени от нечий ръкав. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Събрали сме 27 000 подписа за двете кампании. За всяка системна партия е важно да подхожда сериозно към всеки вид избор. Днес приключват номинациите в нашите структурите и за двата вида избори. Когато определим конкретните имена, всички ще ги разберете”, каза Десислава Атанасова.

Надяваме се, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила в следващия парламент. Показали сме, че можем да се съобразим с вота на хората”, посочи още тя.

По повод с кого биха водили разговори за правителство след изборите, Атанасова посочи, че трябва да се изчакат резултатите.

„Ние в рамките на 45-тото НС поканихме за разговори някои от партиите, които присъстваха, беше ни отказано, в рамките на 46-тото всички продължаваха да искаха да ни изчегъртат. Радващо е, че вече макар и нови лица в политиката, искат да водим диалог.

Трябва да се видят резултатите от изборите. Всички имат програми и приоритети, и когато те съвпадат ние, ще водим разговори с всяка една политическа сила“, уточни тя.

„Трябва да говорим за проекциите на един политически инженер и това е президентът Румен Радев. Хаосът, до който стигна цялата ни политическа система, на разбъркването, което той направи и миналата година и с това, че не беше център за консенсус на обединение“, каза още Атанасова.