Костадин Димитров е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив

0
118
Снимка: архив/24 часа

През изминалите години мога много да изброявам направеното от ГЕРБ за този град, обяви Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов представя кандидат-кметът за град Пловдив, районните кметове и листата за общински съветници.

„През изминалите години мога много да изброявам направеното от ГЕРБ за този град, детски градини, пречиствателна станция, стадиони и още много други“, заяви Борисов, като припомни, че града не е имало дори спортна зала. „Има с какво да сравнявате последните три години, ако искате с града ви да стане това, което стана в държавата. Последните три години – нищо. Водния цикъл завърши с наши проекти, стадионите също. Тези, които се явяват сега и дават заявка за управление, управляваха и тогава“, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обяви, че Костадин Димитров е кандидатурата на партията за кмет на Пловдив.

По образование Димитров е магистър по математика, завършил пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.

Кмет на район „Тракия” – Община Пловдив трети мандат – 2011 – 2015 г., 2015 – 2019 г. На Местните избори на 27.10.2019 г. е избран за районен кмет на първи тур с над 60 % от гласовете.

Преди това е работил като заместник-кмет в район „Централен” и в частния сектор.

Не малко са и постиженията му в спорта, като вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF.

Дългогодишен състезател по таекуон-до ITF – републикански шампион, член на Националния отбор, международен инструктор и международен съдия, майстор по таекуон-до ITF, треньор на много европейски и световни шампиони, организатор на Световното първенство по таекуон-до ITF 2015 г. и на Световното първенство по таекуон-до ITF 2019 г. в Пловдив и др.