Крум Зарков поиска спешен конгрес за смяна на Нинова

0
261
Крум Зарков с американската посланичка Херо Мустафа Снимки: фейсбук

Ако се явим на избори със същия ръководител, ще бъде катастрофа

Крум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на което да бъде сменена лидерката Корнелия Нинова. Предложението той направи в остро критично изказване пред червения пленум, на който по-рано министрите на БСП се отчетоха за дейността си през шестте месеца на правителството, вече в оставка, съобщава „24 часа“.

„Социологическите проучвания показват, че БСП има резерв от гласове, но той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в промяната на ръководството на партията“, заяви социалистът. По думите му тази промяна много бързо може да даде резултат.

„Ако не направим това сега веднага, свиквайки конгрес възможно най-бързо, ако се явим по същия начин със същия ръководител, на още едни избори, това ще бъде катастрофа“, прогнозира Зарков. „Няма никакъв фатализъм и драматизъм в това“, категоричен беше той.

И предупреди: „Ние сме в предизборна ситуация. И ако сме Национален съвет на БСП, трябва да помислим какво правим, за да може БСП да се представи по-добре на тези избори предишните, а не по-зле, което е възможно, въпреки социалната политика“. Зарков цитира думи на Франклин: „Който избира сигурността пред свободата, губи и двете“.

Останалите членове на пленума си замълчаха и заеха позиция в подкрепа на лидерката Корнелия Нинова и ръководството.