Маноил Манев, ГЕРБ-СДС: Албена Симеонова и Дейвид Бодил се познават от 2019 г.

0
172
Маноил Манев

„Важно е, че някой се е добрал до помощта на народен представител“, каза още той

„Станаха ясни две важни неща. Първо, лицето, за което става въпрос днес цял ден (депутатката от ДБ Албена Симеонова – бел.ред.), има съпричастност към терористични организации. И, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет, или който и да било да му оказва съдействие, те просто се познават със семейството на това лице от 2019 г.“

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът Маноил Манев от ГЕРБ-СДС след изслушването на закрито заседание на вътрешния министър Иван Демерджиев и на председателя на ДАНС Пламен Тончев по темата.

„Знаела или не, това, което мога да ви кажа е, че тя не е молена от никого – административен кмет, зам.-кмет, или какъвто и да било да помага, тя е помагала доброволно“, каза Манев.

„Нашият извод не е важен, важни са изводите на службите. Важно е, че службите знаят за какво става въпрос. Важно е, че някой се е добрал до помощта на народен представител“, каза още Маноил Манев.

„В рамките на закритото изслушване се чу, че няма данни депутатът от „Демократична България“(ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е заподозряно за някаква престъпна дейност и да му е оказвала съдействие като част от тази престъпна дейност“, заяви на свой ред съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

„ДБ подкрепя усилията да се изясни всичко по този случай, Албена Симеонова оказа пълно съдействие на службите“, увери Иванов. От закритото заседание, по думите му, е станало известно, че няма данни за опити тя да бъде вербувана.“ От нейните обяснения, доколкото разбирам, в нейното село има англичани, тя е една от малкото там, които говорят английски, и редовно към нея се обръщат за съдействие“, обясни Иванов.

Твърденията, че Бодил живеел в неин имот, не са верни, той живее в имот, собственост на неговото семейство, посочи още той.

Арестуваният във вторник в никополско село 28-годишен Дейвид Бодил бе издирван от Интерпол по искане на властите в Манчестър. Там той е разследван за подготовката на терористични действия.