Насочването на инвестиции в кварталите е новият фокус, който поставя кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София Антон Хекимян

0
50
Антон Хекимян Снимка: БНТ

Това ще стане с годишни програми за инвестиции в районите

Новият фокус, който поставям, е насочване на инвестиции в кварталите и цялостна промяна на средата до домовете на хората, каза в отговор на въпрос на БТА кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София Антон Хекимян.

Това ще стане с годишни програми за инвестиции във всеки район – изграждане и ремонт на квартални улици, тротоари, междублокови пространства с места за паркиране и др. Безкомпромисно налагане на стандартите за качество ще бъде част от ролята на общината, заяви Хекимян. Това означава стандарт за настилката на тротоарите, за уличните лампи и др.

Част от подреждането на града е и ограничаване на новото строителство вътре в комплексите – опазване на зелените площи и увеличаване със закон на задължителните разстояния за нови сгради от съществуващите. Напълно реалистично е да изграждаме и обновяваме по 100 км тротоари на година във всички райони, смята кандидатът.

Трябва да продължи изграждането на метрото и довършване на околовръстното между бул. „България“ и „Люлин“, заяви Хекимян.