Настимир Ананиев вече къса залци и от ПП-ДБ

0
1071
Настимир Ананиев

Политическият номад опитва да разцепи коалицията в Елин Пелин и да подмени кандидата за кмет със свой човек

Политическият номад Настимир Ананиев вече е започнал да къса хапки и от коалицията, в която се помещава и настоящем – „Продължаваме Промяната – Демократична България“, съобщиха източници от централата на ПП на „Чаталджа“. Според тях чрез бившия свой съпартиец от Движение „България на гражданите“ в Елин Пелин Стефан Николов Настимир Ананиев се опитва да разцепи коалицията в града и да подмени вече регистрирания кандидат на ПП ДБ за кмет там Николай Савов.

Стефан Николов

Същият е бивш заместник на сегашния кмет Ивайло Симеонов, близък до президента Румен Радев и участник в протестите под вдигнатия юмрук на държавния глава през 2020 г. Савов и Симеонов обаче се разделили със скандал и в момента кметът оценявал кандидата на ПП ДБ като най-опасния си противник, който знаел много за делата му в общината.

Ивайло Симеонов, вляво, и Николай Савов.

За да изхвърлят служебно Николай Савов от кметската битка и за да свършат услуга на ортака си от протестите през 2020 г. Ивайло Симеонов, Настимир Ананиев обещал на събрата си номад от Елин Пелин да му извади пълномощно да представлява ПП ДБ пред местната избирателна комисия. А следващата стъпка била да дерегистрират Николай Савов.

Стефан Николов още вчера се появил в общинската избирателна комисия, но без необходимото пълномощно от ПП-ДБ. В резултат, на което избухна скандал, за който свидетелства и официалното изявление на шефката на ОИК в Елин Пелин Силвия Трендафилова.

Изявлението на шефката на ОИК-Елин Пелин.

„В качеството си на председател на ОИК Елин Пелин категорично се противопоставям на грубото и арогантно поведение на лицето Стефан Николов, проявено спрямо членове на ОИК Елин Пелин при изпълнение на служебните им задължения“, обяви Трендафилова миналата вечер. И разказа за случая. „На 23 септември 2023 година, горепосоченото лице, без да представи пълномощно и да се легитимира, си е позволило да се държи непристойно и да отправя закани и обиди към двама от членовете на ОИК, с което уронва личното им достойнство и авторитет, както и тези на ОИК като колективен орган“, заяви Трендафилова. И допълни: „При повторна проява на подобно непристойно поведение, противоречащо на закона и общоприетия морал, ОИК Елин Пелин ще сезира компетентните органи.“