Невяна Митева: С професор Герджиков сме двойката на промяната

0
219
Невяна Митева Снимка: Труд

Когато имаме кауза за България трябва да говорим с всички

Аз съм обикновена българка, научена на труд. Не се занимавам с политика. Обичам спорта, работата си, последователна съм. Отгледала съм децата си тук в България. Моето семейство ме подкрепя в това решение. Завършила съм средното си образование в Добрич.

Учила съм и в София и в спортното училище в Пловдив. каза кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева пред бТВ.

„Продължих в НСА да се обучавам за треньор по плуване. Започнах да работя в системата на спорта като военнослужещ.

В последствие трябваше да избирам да продължа със спорта или с военната си професия и аз избрах втората – решително и смело. След като влязох във военната йерархия трябваше да наваксвам и учих много. Не съм се притеснила. Отидох на обучение в САЩ по програмите на НАТО.“, разказва още тя.

„Няколко години кандидатствах за Военната академия – тогава там нямаше жени. Накрая повярваха в мен. Познаваме се с Румен Радев, но никога не сме работили заедно. Не искам да се ангажирам с коментари по негов адрес. Не се чувствам в лично състезание с него.“, обясни Митева.

„С Румен Радев сме водили спор по повод изтребителната авиация, където все още нямаме жени.“, разясни кандидатът за вицепрезидент.

„Лично проф. Герджиков ме покани да вляза в предизборната надпревара с него. За мен той е достоен българин. Той беше гост, но не участник в наше мероприятие още преди около 5 години. Тогава се запознахме. Аз не се възприемам като част от двойката на ГЕРБ и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Ние сме отворени и към разговори с останалите политически сили. Вчера бях на среща на жени ГЕРБ и за първи път се видях с Бойко Борисов.“, разказа тя.

„Познавам хора от различни политически партии. Аз общувам със всички. Когато имаме кауза за България трябва да говорим с всички. Възприемам ни като двойката на промяната. Не се определям като лява или дясна – аз съм българка. Ние трябва да изградим мостове там, където са рухнали.“, заключи Митева.