Николай Дренчев от „Възраждане не знаел откъде е изключен

0
116
Николай Дренчев

Моята вина е основно в това, че защитих действията на общинските ни съветници, като заявих, че те не са направили нищо по-различно от това, което се е случвало на много места в страната, включително и във Варна, където сме подкрепили председател от ПП-ДБ, обясни депутатът

„Когато емоциите говорят, разумът мълчи. Аз не съм взел никакви пари, не познавам нито един човек, който да е взел пари“. Това заяви изключеният народен представител от групата на „Възраждане“ Николай Дренчев.

Тази сутрин парламентарната група на „Възраждане“ изключи трима депутати, след като ден по-рано партията отлъчи четирима общински съветници от общи седмината си представители в София.

„Самият аз не знам откъде съм изключен – дали от парламентарната група, или от партията. Организационният съвет може да реши дали даден човек е изключен“, коментира Дренчев и добави, че извънреден организационен съвет не може да се събере без едноседмично предизвестие. По думите му, същото се отнася и за общинските съветници.

Депутатът каза, че в 08:40 часа, на извънредна оперативка, групата на „Възраждане“ е гласувала за изключването му, за това на Александър Арангелов и за Иво Русчев.

„Моята вина е основно в това, че защитих действията на общинските ни съветници, като заявих, че те не са направили нищо по-различно от това, което се е случвало на много места в страната, включително и във Варна, където сме подкрепили председател от ПП-ДБ. Няма как на едно място да важи едно, а на други – друго”, смята Николай Дренчев.

Дренчев каза, че все още не е решил дали ще остане в парламента като независим.

„Лично на мен работата в парламента ми се вижда „много работа на празен ход“ особено от позицията, на която „Възраждане“ стоеше – глуха опозиция, която не може да прокара нищо конструктивно, нищо от което нейните избиратели мечтаят, така че няма да ми липсва ако напусна, даже сега обмислям този вариант”, коментира той. Според него брат му – Димо Дренчев, който също е депутат от „Възраждане”, ще работи лоялно с партията“ до момента, в който го търпят“.

По-рано днес лидерът на „Възраждане“ даде пресконференция, на която обяви, че изключват народните представители Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев от групата на партията, тъй като те са номинирали общинските съветници Венци Стойчев, Васил Драганов, Красимир Гълъбов и Севделина Петрова, които подкрепиха кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров за шеф на СОС. След тези техни действия групата на “Възраждане” се отцепи в София като изключи подкрепилите Петров.