Нинова иска да е вечна опозиция, съпартийци я съветват да подкрепи правителство на ГЕРБ-СДС

0
564
Корнелия Нинова Снимка: кадър

БСП забрани на свои членове да участват в служебно правителство на Радев

Недоволството сред редиците на Националния съвет на БСП срещу лидера Корнелия Нинова нараства след днешното събрание на левицата, разкриха членове на ръководството, цитирани от Трибюн.

Въпреки че пред медиите Нинова и нейните малко останали верни съпартийци твърдят, че настояват за редовно правителство на България още от 2021 година, истината е друга.

Необходими са само пет гласа, за да бъде приет кабинетът на Мария Габриел и ние ясно съзнаваме, че от нашите гласове зависи това дали ще има правителство“, казва Корнелия Нинова. От залата й отговарят, че трябва да даде тези пет гласа. Но тя категорично отхвърля тази възможност, заявявайки, че БСП може да бъде вечна опозиция, защото в това са добри. „Ами не сме!“ – отговаря й залата.

Въпреки несъгласието на присъстващите, Нинова е категорична, че отказът й да подкрепи първия мандат трябва да бъде подкрепен с проекторешение на Националния съвет на БСП. По думите й, БСП няма да подкрепи и втория мандат – защото и двете партии са „джендърски“ и са „военолюбци“.

Можеше да се правят компромиси, да се водят разговори, но превръщането ни в ненужен придатък е жертва, която няма да направя“, категорична е Корнелия Нинова.

 

А недоволството срещу решението й да изолира БСП от управлението на държавата нараства все повече!

С 98 гласа “за“ и 2 “против“ Националният съвет на БСП реши:

1. Потвърждава решението на ИБ и на парламентарната група на коалиция „БСП за България“ за прекратяване на преговорите с ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство с първия проучвателен мандат.

2. НС възлага на депутатите от ПГ на „БСП за България“ да гласуват против правителство, предложено от ГЕРБ-СДС.

3. БСП да участва в разговори за реализиране на втори и трети мандат.

4. Ако не се състави редовно правителство и се назначава ново служебно на президента Радев, членове на БСП да не участват в него.